« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
NOVITETI

Upoznajte Huawei Watch 2 u sportskom i klasičnom izdanju

Huawei je predstavio i drugu generaciju pametnog sata - Huawei Watch 2 s Androidom Android Wear 2.0 operativnim sustavom i integriranim svojim Fit programom

Huawei Watch 2
Huawei Watch 2 (Huawei)
Više o

Huawei Watch 2

Osim modela pametnih telefona P serije za vrijem trajanja MWC 2017, Huawei je predstavio i drugu generaciju pametnog sata - Huawei Watch 2 s Androidom Android Wear 2.0 operativnim sustavom i integriranim svojim Fit programom.

Huawei Watch 2 više je sportskog izgleda dok Classic nalikuje tradicionalnim potpuno okruglim satovima. Standardni model ima plastično kućište kako bi se omogućilo rad integriranim LTE antenama. Zaštićeno je od vode i prašine IP68 standardom. Zaslon je AMOLED tehnologije, promjera 1,2 inča te rezolucije 390 × 390 piksela s oštrinom 326 piksela po kvadratnom inču. Remen je izrađen od gume i širine 20 mm. U sat 2 je ocijenjeno IP68 vodonepropusnost.

Rad se temelji na procesoru Snapdragon Wear 2100 s radnim taktom 1,1 GHz. Kapacitet radne memorije je 768 MB, a interne flash 4 GB.

Sat je opremljen nizom modula za povezivanje (GPS prijemnik, NFC, Wi-Fi i Bluetooth) i senzora među kojima su osvjetljenja i kontinuiranog mjerenja otkucaja srca. Dimenzije pametnog sata su 45 × 48,3 × 12,6 mm. Debljina je gotovo 2 mm veća od prethodnog modela.

Baterije ima nominalni kapacitet 420 mAh. Prema proizvođaču trebala bi biti dostatna za dva dana u standardnom načinu rada i oko tri tjedna u načinu male potrošnje koji omogućava prikaz vremena i brojanje koraka . Omogućeno je brzo punjenje baterije pomoću magnetskog postolja koje može u potpunosti obnoviti energiju za 60 minuta.

Klasični model je također dostupan u metalnom tijelu, ali bez LTE podrške. Dolazi s remenom širine 22 mm. Izvana je izrađen od kože, dok je guma s unutarnje zbog otpornosti znoja. Kontrole se vrše dodirom na zaslonu i dvije bočne tipke: Home i prilagodljiva tipka prečaca.

Huawei je u pametne satove integrirao svoje 'Fit program'. Nudi praćenje personaliziranih treninga ovisno o rasporedu, cilju, i trenutnoj fitness formi.

Kineski div je najavio i varijantu dizajniranu u suradnji s Porscheom, ali karakteristike nisu objavili.

Predviđena cijena je 320 € za osnovnu verziju i 379 € do 399 € za verzije s 4G podrškom. Ovisno o tržištima distribucija počinje od ovog mjeseca.

Piše: Sanja Ledinek
04.03.2017. 09:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh