« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
DRŽ, NE DAJ

Upitno funkcioniranje Sabora, HDZ ne popušta, a oporba bi glasala o zakonima EU-a

Na sjednici saborskog Predsjedništva, predstavnici parlamentarnih klubova nisu postigli konkretan dogovor koje će još točke raspraviti i izglasati kako bi zaključili zadnje saborsko zasjedanje

Fotografija vijesti
Više o

HDZ

,

Sabor

,

Hrvatska

,

koalicija

,

parlamentarna kriza

Predstavnici parlamentarnih klubova danas na sjednici saborskog Predsjedništva nisu postigli konkretan dogovor koje će još točke raspraviti i izglasati kako bi zaključili ovo zadnje saborsko zasjedanje, već su osnovali radnu skupinu koja bi se o tome trebala dogovoriti, javlja Hina.

Klubovi stranaka Kukuriku koalicije, koji su prošloga tjedna proglasili bojkot rada u Saboru, na sjednici Predsjedništva su predložili da se izglasuje pet tzv. europskih zakona, odluka o privremenom financiranju, Deklaracija o europskim vrijednostima te odluka o raspuštanju Sabora.

Čelnice klubova SDP-a i HNS/HSU-a Milanka Opačić i Vesna Pusić novinarima su izjavile kako su stranke Kukuriku koalicije tim prijedlogom pokazale da su za kompromis, ali da HDZ za sada ne odstupa od svoga stava da bi do raspuštanja Sabora trebalo donijeti sve planirane zakone i odluke.

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić novinare je izvijestio kako će se u radnoj skupini, koja sutra počinje s radom, pokušati postići suglasje o još nekim zakonima koje bi Sabor raspravio i izglasao.

18.10.2011. 13:45:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh