« Život
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci

Upišite školu prilagođenu upravo vašim potrebama

Svakako se raspitajte o nastavnicima i broju polaznika
Svakako se raspitajte o nastavnicima i broju polaznika

LJETNI semestar  učenja stranih jezika počinje u prvim tjednu veljače u većini škola, a završava sredinom lipnja polaganjem ispita. Prije nego što se upišete na tečaj, razmislite koja bi škola bila optimalan izbor za vas. Danas je bezbroj privatnih malih škola, od kojih svaka njeguje svoje metode i  načine rada, sama birajući udžbenike i materijale. Stoga se prije upisa svakako trebate raspitati kod znanaca, kolega i prijatelja o njihovim iskustvima.

što je presudno?
U odabiru prave škole bitna su iskustva i preporuke drugih ljudi, ali ne bi trebali biti presudni. Neka prevagnu vaši osobni afiniteti i želje.
Brz izvor informacija svakako je internet, na kojem su web stranice gotovo svih škola u Hrvatskoj. Na stranicama su obično sve potrebne informacije i kontakt. Poželjno je osobno otići u školu i neposredno se informirati, te iz prve ruke saznati sve o programu, metodama i broju polaznika u grupi. Što je grupa manja,  više ćete naučiti. Također, bitni su i materijali iz kojih radite, kao i način na koji učite gradivo - prevladava li na satovima gramatika, konverzacija ili pak improvizacija. 

Piše: mex
30.01.2008. 00:12:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh