« Biznis
objavljeno prije 3 godine i 10 mjeseci
ŠKOLA

UNIGIS online studij geoinformatike

Od jeseni će građani Hrvatske i regije moći pohađati međunarodno priznati Master's i stručni studij GIS-a znatno jeftinije od ostatka EU

UNIGIS
UNIGIS (Arhiva)
Više o

online studij

UNIGIS Zagreb, područni studijski centar za UNIGIS program online studija geoinformatike, čiji je nositelj Sveučilište u Salzburgu, za jesenski semestar svojim studentima nudi svoje programe po znatno povoljnijim cijenama od ostatka Europske unije.

Rezidenti i državljani Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije, sada će jednogodišnji stručni studij GIS-a platiti 3.200 EUR umjesto 5.400 EUR, a dvogodišnji magistarski studij 5.500 EUR umjesto regularne cijene od 9.800 EUR koja vrijedi za ostatak Europske unije. Međunarodno priznatu diplomu Master's program i certifikat iz geografskih informacijskih sustava za Professional program dodjeljuje Sveučilište u Salzburgu. Novi studijski programi započet će 1. listopada 2020., a prijave su već otvorene.

„Zbog trenutne situacije uzrokovane pandemijom Covida-19 odlučili smo na godinu dana spustiti cijene programa i to značajno, a sve kako bismo svim građanima Hrvatske i regije studij GIS-a koji je vrlo kvalitetan i cijenjen u cijelome svijetu učinili dostupnijim," objašnjava dr. sc. Ivan Tomljenović, koordinator UNIGIS Zagreba, te dodaje: „UNIGIS studijski programi pohađaju se na engleskom jeziku, ali uz vodstvo hrvatskih stručnjaka koji imaju individualan pristup prema studentima te im mogu pružati konzultacije i na hrvatskom. Također, studij se odvija online te se vrlo lako može pohađati uz redovan rad."

Diploma iz GIS-a isplativo je ulaganje u karijeru

Geografski informacijski sustav (GIS) koristi se za upravljanje prostornim podacima, odnosno za analiziranje, uređivanje i prikazivanje tih podataka, a područja u kojima se koristi su zaista mnogobrojna. Gotovo da nema industrije koja ga ne koristi: od poljoprivrede, ekologije, preko prometa, ekonomije, do policije i turizma.

Stručnjaci za GIS pomažu u izvršavanju važnih zadaća, kao što je, primjerice, planiranje grada, razvoj prometnica, zaštita okoliša, kontrola bolesti, upravljanje proizvodima itd. Prostorni su podaci danas osnova skoro svakog ozbiljnijeg sustava poslovanja. Potreba za njima raste iz dana u dan, a s njom raste i potražnja za stručnjacima na tom području.

Prema istraživanju koje je u lipnju 2018. proveo P&S Intelligence1, globalno tržište GIS-a, do 2023. godine moglo bi vrijediti 17,5 milijardi američkih dolara. Očekuje se da će ovaj trend širenja biti najveći u usporedbi s ostalim zanimanjima.

Plaće stručnjaka za GIS u Hrvatskoj iznadprosječne su te omogućuju brzo napredovanje kada se svladaju osnove njegova korištenja.

Sve informacije o UNIGIS programu, kriterijima, upisima i cijenama dostupne su na https://unigis.at/en/zagreb/ .

15.06.2020. 15:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh