« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
BORIS TRUPČEVIĆ

Unatoč štrajku naklada 'Večernjaka' i porasla

Trupčević ne očekuje da će zbog štrajka, koji je počeo jučer, doći do pada prodaje 'Večernjaka'

Fotografija vijesti
Više o

štrajk

,

Večernji list

,

boris trupčević

"Naklada na prvi dan štrajka bila je i veća nego inače i ne očekujemo nikakav pad naklade", izjavio je Trupčević za Hinu, istaknuvši da nije bilo nikakvih problema u proizvodnji novina, već da je sve, unatoč štrajku, funkcioniralo kao i svaki drugi dan.

Unatoč štrajku i pozivu štrajkaša čitateljima da za vrijeme štrajka ne kupuju Večernji list, naglasio je, u list pristižu brojna pisma čitatelja koji žele nastaviti kupovati 'Večernjak', "zadovoljni su i mi smo im na tome zahvalni". Trupčević nije želio odgovoriti na pitanje kolika je naklada lista, rekavši kako trenutno ne raspolaže detaljnim informacijama, ali i istaknuo kako jamči da "ne da nije pala, nego je u vrijeme štrajka i povećana".

Upitan kako tumači to što je izaslanstvo štrajkaša danas primio predsjednik Republike Ivo Josipović, odgovorio je da predsjednik ima običaj sagledati sve slučajeve u hrvatskom društvu, te da Uprava Večernjeg lista u tom smislu nema ništa protiv što je primio zaposlenike u štrajku.

"Važno je istaknuti da se ovdje radi o radnom sporu koji se već, na neki način, pokušava pretvariti u drugu temu, pa čak i politizirati. No, ostaje istina i činjenica da je riječ o radnom sporu", naglasio je Trupčević. Ponovio je da je sindikat taj koji se povukao iz kolektivnog pregovaranja te stupio u štrajk "za koji Uprava smatra da je neopravdan".

24.03.2011. 14:45:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh