« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
IAEA

UN šalje inspektore za nuklearno oružje u Teheran

Zapadni diplomati često optužuju Iran da se dijalogom služi za odugovlačenje, a dotle radi na proizvodnji nuklearnog oružja

Fotografija vijesti
Više o

Teheran

,

Iran nuklearni program

,

Iran sankcije

,

Iran SAD

Inspektori IAEA danas su krenuli u iransku prijestolnicu u nadi da će im službeni Teheran ponuditi uvjerljive odgovore i time otkloniti sumnje zapadnih zemalja da Iran proizvodi nuklearno oružje, prenosi Hina.

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) nada se da će Iran koji je prvi put od 2008. spreman na razgovore o toj temi, tako prekinuti gomilanje podataka koji pokazuju da Iran želi razviti nuklearno oružje.

"Pokušavamo... Riješiti sva otvorena pitanja s Iranom, a osobito se nadamo da će Iran s nama surađivati u vezi s našim strahom kad je u pitanju vojna dimenzija iranskoga nuklearnog programa", rekao je zamjenik glavnog direktora IAEA Herman Nackaerts na bečkome aerodromu.

Zapadni diplomati koji često optužuju Iran da se dijalogom služi za odugovlačenje, a dotle radi na proizvodnji nuklearnog oružja, kažu kako sumnjaju da će Teheran konkretno surađivati s IAEA-om.

28.01.2012. 18:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh