« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
OBNOVA LIBIJE

UN bi trebao zamijeniti NATO nakon odlaska Gadafija

Glavni tajnik NATO-a Rasmussen izjavio je kako smatra da jedino UN može pomoći libijskom narodu u tranziciji ka demokraciji

Fotografija vijesti
Više o

NATO

,

Libija

,

Moamer Gadafi

Za vrijeme svog posjeta Rusiji, glavni tajnik NATO saveza, Anders Fogh Rasmussen, izjavio je kako bi Ujedinjeni Narodi trebali zamijeniti NATO u Libiji nakon što s vlasti ode libijski vođa Moamer Gadafi, prenosi Hina.

"Ne predviđamo da NATO igra glavnu ulogu nakon Gadafija. Željeli bismo da UN preuzme vodstvo kako bi pomogao libijskom narodu u tranziciji prema demokraciji", rekao je Rasmussen na konferenciji za novinare.

"Jedini način da se odgovori na težnje libijskog naroda je Gadafijev odlazak", dodao je, istaknuvši da je mirovni plan libijske oporbe "dostojan povjerenja".

Čelnik libijskih pobunjenika poručio je u ponedjeljak da "ne postoje nikakvi izgledi, ni sada ni ubuduće, da Gadafi ostane u Libiji" premda mu je to ranije bilo ponuđeno.

Vrijedi napomenuti kako je Gadafi je na vlasti gotovo 42 godine.

05.07.2011. 15:32:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  Orhan
  06.07.2011. 07:15
  Obzirom na silno ratno iskustvo najbolja varijanta bila bi slanje Nizozemaca ...
 2. avatar
  emin
  06.07.2011. 11:13
  Povuci se posle stvaranja kaosa u zemljama Arapskog svjeta je katastrofa sa kojom USA planira da skrene pozornost sa svojih problema. USA je naj veca teroristicka drzava posle drugog svjetskog rata.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh