« Spektakli
objavljeno prije 13 godina
1927. - 2011.

Umro Peter Falk - slavni detektiv Columbo

ZANIMLJIVA BIOGRAFIJA - Jedan od glumaca uz čiju je seriju odrastala generacija Hrvata, umro je danas u 83. godini života

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (wikipedia)
Više o

umro Peter Falk

,

Peter Falk

Glumac kojega pamtimo po ulozi u seriji Columbo, koja kao da je bila izmišljena za njega, u svojoj biografiji ima i podatak da je 1951. godine pet mjeseci radio na izgradnji željezničke pruge u Jugoslaviji (!).

Kao što je malo poznata priča o najverojatnijem sudjelovanju na udarničkim radnim akcijama u bivšoj državi, malo je poznato i to da je Peter Falk bio čak dva puta nominiran za Oscara za filmove Murder, Inc 1960. godine, te sljedeće godine za Pocketful of Miracles. Pet je puta osvojio nagradu Emmy, od toga četiri puta za Columba i jednom nagradu Zlatni globus.

Slavnog detektiva Columba tumačio je tridesetak godina - ulogu je naslijedio 1971., a zanimljivo je također da je njegov debi u ulozi režirao slavni Steven Spielberg, tada mladi 25-godišnji redatlje. Posljednjeg je Columba Peter Falk odigrao 2003. godine.

Glumac je umro u svom domu na Beverly Hillsu jučer, 23. lipnja, a patio je od demencije i Alzheimerove bolesti,  kako je objavila njegova kći Catherine Falk.

24.06.2011. 21:41:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh