« Spektakli
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
TROSTRUKA OVISNOST

Galliano bi zbog antisemitskih izjava mogao platiti 10.000 eura odštete

"Ne sjećam se baš dobro što se dogodilo", rekao je Galliano kojega optužnica tereti da je u veljači u jednom pariškom restoranu izvrijeđao dvije osobe koje su sjedile za susjednim stolom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)
Više o

John Galliano

,

odšteta

,

antisemitizam

Francuska tužiteljica je nakon sedmosatne rasprave na ročištu Johnu Gallianu od bivšega modnog dizajnera modne kuće Dior zatražila da isplati 10.000 eura odštete zbog antisemitskih uvreda što ih je u veljači izgovorio nepoznatom paru u jednome pariškom restoranu, izvijestio je u srijedu sud u Parizu, a prenosi Hina.

Tužiteljica Anne de Fontette je izjavila da je za svakog tužitelja zatražila odštetu u iznosu od 5.000 eura. Kazna zatvora nije zatražena, a konačno izricanje presude zakazano je za 8. rujna. Galliano je na ročištu održanom u srijedu pred sudom priznao svoju "trostruku ovisnost" - o alkoholu, tabletama za spavanje i tabletama za smirenje.

"Ne sjećam se baš dobro što se dogodilo", rekao je Galliano kojega optužnica tereti da je u veljači u jednom pariškom restoranu izvrijeđao dvije osobe koje su sjedile za susjednim stolom, a njegove antisemitske uvrede zabilježila je video-kamera. "Ovisan sam o alkoholu, tabletama za spavanje i tabletama za smirenje", rekao je pred sudom Galliano. Otkad je u ožujku dobio otkaz u modnoj kući Dior proveo je dva mjeseca u Arizoni na detoksikaciji. Ekscentrični dizajner sucu je rekao kako se "još uvijek oporavlja" no da se "osjeća puno bolje".

23.06.2011. 09:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh