« Spektakli
objavljeno prije 13 godina
TROSTRUKA OVISNOST

Galliano bi zbog antisemitskih izjava mogao platiti 10.000 eura odštete

"Ne sjećam se baš dobro što se dogodilo", rekao je Galliano kojega optužnica tereti da je u veljači u jednom pariškom restoranu izvrijeđao dvije osobe koje su sjedile za susjednim stolom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)
Više o

John Galliano

,

odšteta

,

antisemitizam

Francuska tužiteljica je nakon sedmosatne rasprave na ročištu Johnu Gallianu od bivšega modnog dizajnera modne kuće Dior zatražila da isplati 10.000 eura odštete zbog antisemitskih uvreda što ih je u veljači izgovorio nepoznatom paru u jednome pariškom restoranu, izvijestio je u srijedu sud u Parizu, a prenosi Hina.

Tužiteljica Anne de Fontette je izjavila da je za svakog tužitelja zatražila odštetu u iznosu od 5.000 eura. Kazna zatvora nije zatražena, a konačno izricanje presude zakazano je za 8. rujna. Galliano je na ročištu održanom u srijedu pred sudom priznao svoju "trostruku ovisnost" - o alkoholu, tabletama za spavanje i tabletama za smirenje.

"Ne sjećam se baš dobro što se dogodilo", rekao je Galliano kojega optužnica tereti da je u veljači u jednom pariškom restoranu izvrijeđao dvije osobe koje su sjedile za susjednim stolom, a njegove antisemitske uvrede zabilježila je video-kamera. "Ovisan sam o alkoholu, tabletama za spavanje i tabletama za smirenje", rekao je pred sudom Galliano. Otkad je u ožujku dobio otkaz u modnoj kući Dior proveo je dva mjeseca u Arizoni na detoksikaciji. Ekscentrični dizajner sucu je rekao kako se "još uvijek oporavlja" no da se "osjeća puno bolje".

23.06.2011. 09:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh