« Glazba
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
1949. - 2015.

Umro je Kemal Monteno

Bogatu karijeru Monteno počinje graditi šezdesetih godina prošlog stoljeća na festivalu 'Vaš šlager sezone' na kojem nastupa s pjesmom 'Lidija'

Umro je Kemal Monteno
Umro je Kemal Monteno (Arhiva)
Više o

Kemal Monteno

,

umro Kemal Monteno

Kemal Monteno, poznati sarajevski pjevač i glazbenik  preminuo je u 66. godini u 11h u Zagrebu od komplikacija koje su uslijedile nakon transplatacije bubrega u studenom prošle godine. 

Pjevač je nakon operacije prije dva tjedna opet završio u bolnici zbog visoke temperature i oslabljenog imuniteta. Kako doznajemo, Monteno je nedavno obolio i od upale pluća, koja se u konačnici pokazala kobnom.

Monteno je rođen prije 66 godina u Sarajevu, tata mu je bio Talijan, a mama iz Bosne. Bogatu karijeru počinje graditi šezdesetih godina prošlog stoljeća na festivalu 'Vaš šlager sezone' na kojem nastupa s pjesmom 'Lidija'. Upravo zahvaljujući tom festivalu Kemo, kako su ga od milja zvali prijatelji, osvaja simpatije publike širom regije i redovito osvaja mnogobrojne nagrade i priznanja za svoj rad.

Krajem sedamdesetih publiku osvaja pjesmama 'Zemljo moja' i 'Sarajevo, ljubavi moja', a tijekom karijere objavio je ukupno 15 albuma. Pjevač je isticao kako mu je kao vječna inspiracija često služila dugogodišnja partnerica, supruga Branka, s kojom je dobio kćer Adrijanu i sina Đanija.

21.01.2015. 13:22:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh