« Film
objavljeno prije 8 godina
1933. - 2016.

Umro je Bata Živojinović

Bata Živojinović, neosporna legenda svih starijih od 40 godina preminuo je u snu u 83. godini života

Umro je Bata Živojinović
Umro je Bata Živojinović (Arhiva)
Više o

filmografija

,

Bata Živojinović

,

Velimir Bata Živojinovič

Bata Živojinović, legenda jugoslavenskog glumišta i heroj svih koji su barem desetak godina proživjeli u Jugoslaviji preminuo je noćas u snu. 

Preminuo je sinoć u 22:45 sati u bolnici Sveti Sava u Beogradu, javljaju srpski mediji. Za manje od dva tjedna trebao je proslaviti 83. rođendan. Iza sebe je ostavio suprugu Julijanu, sina Miljka, kćerku Jelenu i šestero unučadi.

Bata je preminuo u snu, a kraj njega sinoć nije bio nitko od članova obitelji. Kako je umro kasno navečer obitelj je o tome obaviještena tek jutros.

Krajem travnja zdravlje glumca se naglo pogoršalo. Posljednjih tjedana nalazio se na odjelu intenzivne njege te mu je zbog komplikacija amputirana noga.

Zdravstveno stanje slavnog glumca bilo je narušeno posljednjih godina, a nakon moždanog udara koji je doživio prije četiri godine čak je godinu dana proveo u Specijalnoj bolnici za liječenje cerebrovaskularnih bolesti "Sveti Sava" u Beogradu. Prije deset godina doživio je srčani udar, a bolovao je i od gangrene.

Rođen je 5. lipnja 1933. u Koraćici kod Beograda. Talent za glumu otkrio je s 15 godina, dok je radio kao scenski radnik i statist u Akademskom kazalištu u Beogradu.

Nakon završetka srednjih glumačkih škola u Nišu i Novom Sadu iz trećeg pokušaja upisao se na Pozorišnu akademiju u Beogradu. Debitirao je 1955. godine u filmu "Pesma sa Kumbare", a glumio je u više od 280 filmova i televizijskih serija.

23.05.2016. 18:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh