« Film
objavljeno prije 2 godine i 4 mjeseca
DOĐITE!

Razonoda za kraj sezone Kratkih slika!

Kroz ritam kalendara akademske godine, film prati promjene kolektivnog duha grupe studenata između 1992. i 1993. godine, koji vrijeme provode na različitim odmorima

R za razonodu na Kratkim slikama
R za razonodu na Kratkim slikama (Kultura promjene)
Više o

Kratke slike

Kratke slike, filmski program MM centra, zagrebačkog kina osnovanog sredinom 1970-ih, sezonu 2015./2016. završavaju u četvrtak, 2. lipnja impresionističkom, epizodno strukturiranom komedijom o o lijenosti, lutanju i trošenju vremena R za Razonodu (L for Leisure) u režiji Leva Kalman i Whitney Horn. Program počinje u 19:30 satia ulaz je besplatan.

Više na http://mmcentar.sczg.hr i Facebooku.

Kroz ritam kalendara akademske godine, film prati promjene kolektivnog duha grupe studenata  između 1992. i 1993. godine, koji vrijeme provode na različitim odmorima. Muško-žensko hrvanje, flertanje s tinejdžerima i drijemanje samo su neke od aktivnosti koje zaokupljaju ove izrazito misaone, ali izgubljene likove.

U odsustvu radnje, film se temelji na apsurdnim dijalozima neprofesionalnih glumaca, a preispitivanjem ideja odrastanja, različitih načina života i alternativnih svemira, L for Leisure svojevrstan je homage filmovima i režiserima 90-ih, kao što su Hal Hartley, Whit Stillman i Eric Rohmer. Snimljen na 16mm vrpci, film je popraćen originalnim soundtrackom Johna Atkinsona, koji njihove priče zadržava u dugotrajnim, maglovitim stanjima sanjarenja.  Iako individualizirani, likovi se međusobno reflektiraju, ponavljaju i stapaju jedno u drugo, kao različiti aspekti jednog duha kojeg je L for Leisure portret.

Projekt Kulture promjene Studentskog centra, Kratke slike, pokrenut je u ožujku 2015. godine s idejom revitalizacije filmskog programa MM centra, a orijentiran je na hrvatski i inozemni kratki film, umjetnički i eksperimentalni film te inovativni pristup filmskom stvaralaštvu u svim rodovima i vrstama. Od rujna 2015. do lipnja 2016., kroz 4 različite programske cjeline, prikazali smo 95 filmova, od čega je 20 naslova premijerno prikazano u Hrvatskoj

28.05.2016. 17:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh