« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
putnica s titanika

Umrla posljednja preživjela putnica s Titanika

Starica je na Titaniku bila kao dvomjesečna beba

Više o

Millvina Dean

,

preživjeli s Titanika

Starica koja je kao beba, umotana u vreću i tako spuštena u čamac za spašavanje, preživjela potonuće slavnog broda Titanika, preminula je u nedjelju.

 Millvina Dean bila je posljednja preživjela od 706 preživjelih osoba s broda koji je potonuo 1912. godine.

Dean je imala 97 godina i do smrti živjela u Southamptonu u Engleskoj. Upravo iz tog grada njena se obitelj uputila u SAD te stradala na kobnom putovanju.

Prijatelj starice Gunter Babler izjavio je medijima da je Dean preminula u snu. Iako je prošlog tjedna hospitalizirana, ubrzo se oporavila i vratila u svoj starački dom.

Bila je beba od tek tri mjeseca kada je s obitelji krenula na putovanje Titanikom. Millvinin otac planirao je započeti život svoje obitelji preko Bare pa je prodao svoj bar i kupio karte za prvu vožnju novim svjetskim čudom – nepotopivim Titanikom.

Nažalostt njen se otac našao među 1.517 poginulih putnika nakon što je Titanik udario u ledeni brijeg u atlantiku. Dean nikada nije stigla u SAD, ostala je živjeti u Engleskoj gdje se nikada nije udavala te je postala slavna tek u 70. godini kao jedna od 706 preživjelih s Titanika. (metro-portal)

01.06.2009. 10:26:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh