« Hi-tech
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
NOVOSTI

Umjetna inteligencija i potrošačka elektronika

Sve će biti pametno... a ljudi?
Sve će biti pametno... a ljudi? (Arhiva)
Više o

umjetna inteligencija

,

potrošačka elektronika

Umjetna inteligencija već je dugo prisutna u svakodnevnom životu u Njemačkoj, a sada igra sve važniju ulogu i na području potrošačke elektronike, pokazuje istraživanje.

Do sada su se rješenja umjetne inteligencije primarno koristila na području mobilnosti i transporta, a novi trend u potrošačkoj elektronici otkrila je reprezentativna studija koju je naručila industrijska udruga gfu uoči vodećeg svjetskog sajma potrošačke elektronike i kućanskih aparata IFA.

Umjetna će inteligencija biti jedna od glavnih tema tog sajma koji će se održati od 6. do 11. rujna u Berlinu, izvijestili su iz gfu-a.

Primjerice, 80 posto anketiranih već koristi umjetnu inteligenciju za upravljanje transportom ili to planiraju napraviti, pokazalo je istraživanje koje je obuhvatilo dvije tisuće njemačkih domaćinstava.

Rezultati pokazuju i da 60 posto ispitanika već glasom upravlja 'pametnim' uređajima za zabavu, a 63 posto koristi rješenja AI-ja za simultano prevođenje. Oko 57 posto ispitanika kontrolira glasom kućanske aparate uz pomoć umjetne inteligencije, navodi se u studiji.

Direktor Samsungova poslovanja mobilnim uređajima Dong Jin Koh nedavno je najavio kraj razdoblja pametnih telefona, predviđajući da će se u budućnosti potrošačkom elektronikom i kućanskim uređajima upravljati glasom, a ne mobilnim telefonima.

17.07.2019. 09:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh