« Život
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
u korak s vremenom

Umirovljenici sve više traže ljubav na internetu

Iako smatramo da kaskaju za tehnologijom samci umirovljenici se brzo prilagođavaju

(Corbis)
Više o

umirovljenici internet

,

internet

Sve više američkih umirovljenika, samaca, traži ljubav preko Interneta, piše u nedjelju The Washington Post, prenoseći ocjene stručnjaka.

Urednik 'Online Dating Magazine-a' Joe Tracy izjavio je za Post kako je do porasta broja umirovljenika koji koriste kompjutore da bi našli romantične partnere došlo nakon što su 'online' agencije za upoznavanje počele ciljati tu demografsku skupinu.

"Vidjeli su svoje sinove i kćeri da koriste online upoznavanje za izlaske i da imaju uspjeha u tome", rekao je Tracy. "A vidimo da i online agencije za upoznavanje ciljaju starije građane i tržište baby-boom naraštaja (rođeni od 1946. do 1964.)".

Sociologinja Pepper Schwartz, sa Sveučilišta Washington, koja je proučavala te odnose, izjavila je da online agencije za izlaske pomažu umirovljenicima proširiti izglede za moguće partnere s lokalnih crkava i centara za starije osobe.

Schwartz ističe da su takve dodatne mogućnosti od vitalnog značenja za starije osobe, jer se njihova potreba da pronađu nekog 'savršenog' ne umanjuje s godinama. "Ni ljubav, ni romansa, niti avantura nisu privatno vlasništvo mladih", kazala je Schwartz.

Izvor: Hina

20.07.2009. 10:07:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh