« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
PRIRODA DAJE

Ulja za prelijepu i zdravu kožu

Ulja većinom djeluju umirujuće i hidratizirajuće na kožu, pa pročitajte koja će napraviti najviše za vaš ten i zdravu kožu

Lavandinim uljem borite se protiv prištića
Lavandinim uljem borite se protiv prištića (DeviantArt)
Više o

koža

,

zdrava koža

,

bademovo ulje

,

prirodna ulja

,

zdrav ten

,

ulje avokada

,

lavandino ulje

,

ulje od mrkve

,

ulje noćurka

Bademovo ulje je prirodni osvježivač i ovlaživač suhe kože koji se brzo apsorbira, sprječavajući pritom gubitak vlage iz kože. Odlično djeluje na podočnjake uzrokovane umorom, a bogatstvo vitamina E usporava pojavu bora. Savjet - dva puta tjedno namažite lice bademovim uljem, ostavite da djeluje dvadesetak minuta i dobro operite mlakom vodom.

Lavandino ulje najviše se koristi u borbi protiv ugriza, opeklina i akni. Njegova antiseptička svojstva izuzetno su učinkovita u liječenju uboda insekata, a od davnina se koristi i za zacjeljivanje rana.

Suha će koža najviše cijeniti tretman u kojem ćete koristiti ulje od noćurka, jer ono smanjuje crvenilo i bore, a idealno je za suhu, ispucanu kožu koja svrbi.

Ulje avokada prebogato je vitaminima A, C, D i E, a idealno je za zreliju kožu. Održava vlažnost kože i regenerira je, najbolje je umasirati zgnječeni avokado na lice i ostaviti da djeluje petnaestak minuta, nakon čega se treba isprati mlakom vodom. 

Najbolju zaštitu od sunca pruža ulje od mrkve, bogato beta karotenom koje uz to smanjuje štetu od ultraljubičastog zračenja, uklanja toksine i daje svjež izgled i održava elastičnost kože. Odličan izbor za skijanje!

25.12.2013. 19:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh