« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
OPTUŽBE

Ukrajinski premijer okarakterizirao prijetnje EU kao nemoralne

Europski povjerenik za proširenje Stefan Fuele u petak je izjavio da bi EU, zbog slučaja bivše premijerke Timošenko, mogla odustati od sklapanja sporazuma o pridruživanju s Ukrajinom

Više o

Europska unija

,

Ukrajina

,

Julija Timošenko

,

plin Ukrajina

Nakon što je Europska Unija zaprijetila Ukrajini da će odustati od potpisivanja sporazuma o pridruživanju s tom zemljom, ukrajinski je premijer Mikola Azarov danas ocijeno takve prijetnje nemoralnima, piše Hina. Naime, EU zahtjeva od Ukrajine da pusti bivšu premijerku Timošenko da se brani sa slobode, budući da je vrlo lošeg zdravlja.

"Ne samo da je nekorektno, već je i nemoralno povezivati" integraciju Ukrajine u EU s procesom Timošenko, rekao je Azarov na marginama međunarodne konferencije na Jalti.

"Siguran sam da će prevladati zdrav razum te da će sporazum o pridruživanju s EU-om biti potpisan", kazao je.

Timošenko se trenutačno nalazi u zatvoru. Sudi joj se za zloupotrebu položaja u razdoblju dok je obavljala premijersku dužnost. Prema optužnici je, suparnica ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča, na nezakonit je način dopustila potpisivanje za Ukrajinu nepovoljnih sporazuma o plinu s Rusijom.

Europski povjerenik za proširenje Stefan Fuele u petak je izjavio da bi EU, zbog toga slučaja mogla odustati od sklapanja sporazuma o pridruživanju s Ukrajinom.

17.09.2011. 18:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh