« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca

Ukradena urna s posmrtnim ostacima Kurta Cobaina

Iz stana Courtney Love nestali urna i pramen kose lidera Nirvane

Pjevač je pronađen mrtav u svojem domu u Seattleu kada je bio na vrhuncu slave, 8. travnja 1994. godine
Pjevač je pronađen mrtav u svojem domu u Seattleu kada je bio na vrhuncu slave, 8. travnja 1994. godine
Više o

Nirvana

,

Kurt Cobain

,

Courtney Love

Divljoj rokerici, udovici lidera Nirvane Kurta Cobaina, Courtney Love, netko je ukrao urnu s pepelom obožavanog pokojnog supruga iz doma u Seattleu, ostavljajući uplakanu udovicu u ‘samoubilačkom’ raspoloženju zbog tuge i jada prouzrokovanog nenadanim gubitkom, piše portal Index.hr.

Tajanstvena smrt

Provalnik je uz nakit i odjeću, iz Courtneyine kuće ukrao ružičastog plišanog medvjedića u kojem je ucviljena udovica držala urnu, zajedno s pramenom Kurtove kose.

‘Ne mogu vjerovati da je netko to napravio. To je odvratno, dođe mi da se ubijem! Ako lopov ne vrati urnu, spremna sam svašta učiniti’, izbezumljena Courtney se izjadala okupljenim novinarima i znatiželjnicima. ‘Sad ponovno proživljavam njegovu smrt’, dodala je.

Kurt Cobain je, 8. travnja 1994. godine, kada je bio na vrhuncu slave, pronađen mrtav u svojem domu u Seattleu. Iako je službena policijska presuda glasila kako se grunge idol devedesetih sam ubio, okolnosti njegove smrti još uvijek nisu potpuno razjašnjenje - Cobain je u krvi, u trenutku smrti, imao dozu kokaina dovoljnu da ‘ubije konja’, pa još uvijek nikome nije jasno kako se tako ‘polumrtav’ uspio latiti teške sačmarice i upucati se.

Iza sebe je ostavio oproštajno pismo, navodno autentično, u kojem je iznio svoje posljednje muke.

Oproštajno pismo

Šokirana udovica’Ne mogu vjerovati da je netko to napravio. To je odvratno, dođe mi da se ubijem! Ako lopov ne vrati urnu, spremna sam svašta učiniti’, izbezumljena je Courtney. 

‘Ja sam velik, ali od svoje sedme godine ja sam postao mrzovoljan prema svima uopće. Ja sam previše zlovoljan, baby! Nemam više želje ni za što i stoga zapamti: Bolje je izgorjeti nego uvenuti!’, dio je Kurtovog pisma upućenog ucviljenoj udovici.

Kurt je kremiran i dio njegovog pepela posut je po rijeci Wishkah, prema pokojnikovoj želji, a dio je Courtney, pjevačica i majka Kurtovog jedinog djeteta, djevojčice Frances, zadržala za sebe. (METRO) 

01.06.2008. 22:09:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh