« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Uhvaćen atentator na Pukanića u BiH?

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić, CROPIX)
Više o

policijska istraga

,

ubojstvo Ive Pukanića

,

atentat na Pukanića

,

ubojstvo Pukanića

,

uhićeni ubojice Ive Pukanića

,

uhićenje u BiH

,

ubojica Ive Pukanića

Jedan 35-godišnji muškarac uhićen je na području Unsko-sanske županije u Federaciji Bosni i Hercegovini pod sumnjom da je sudjelovao u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, objavio je u petak sarajevski Dnevni avaz.

Prema navodima ovog lista osumnjičeni, čiji su inicijali H. E., nastanjen je u Velikoj Kladuši a tijekom uhićenja obavljenog u četvrtak pretražena je i kuća u kojoj živi pri čemu je pronađen eksploziv.

Uhićeni je u četvrtak navečer predan Županijskom tužiteljstvu u Bihaću, a to bi tužiteljstvo trebalo odlučiti o poduzimanju daljnjih mjera uključujući i predaju uhićenog hrvatskim vlastima.

Ravnatelj Uprave policije MUP-a Federacije BiH Zlatko Miletić potvrdio je kako federalna policija provodi istragu o atentatu na Pukanića i to u suradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH (OSA).

Također je kazao kako federalna policija svakodnevno razmjenjuje informacije sa hrvatskim MUP-om, a postignut je dogovor da samo hrvatska strana o detaljima vezanim uz ovu istragu informira javnost.

"Postojanje suradnje sa hrvatskom policijom potvrdio je i ravnatelj policije MUP-a Republike Srpske Uroš Pena koji je pojasnio kako se trenutačno obavljaju provjere nekih vozila i osoba što su u vrijeme atentata na Pukanića boravile u Hrvatskoj. Policija RS, kako je kazao Pena provjerava i neke telefonske brojeve pa će naknadno odlučiti o poduzimanju mogućih dodatnih mjera", navodi list.

"Dnevni avaz" u petak također prenosi kako u BiH i sada živi otac Amira Mafalanija, jednog od osumnjičenih za sudjelovanje u ubojstvu Ive Pukanića. Riječ je o Sirijcu Majedu Mafalaniju koji već godinama radi kao liječnik u Domu zdravlja u mjestu Visoko, tridesetak kilometara sjeverno od Sarajeva. Amir Mafalani njegov je sin iz prvog braka. Majed Mafalani ponovno se oženio u Visokom gdje je radio i tijekom rata. (hina/metro-portal)

31.10.2008. 11:10:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh