« Skijanje
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
EKSKLUZIVA

Uhićeni hrvatski freeride skijaši u Makedoniji

Skupina avanturista dobro će zapamtiti ovogodišnje skijanje u Makedoniji

Snimka uhićenja hrvatskih skijaša
Više o

skijanje

,

Makedonija

,

freeride

,

Šar Planina

Ono što je nekolicina ljubitelja ekstremnih sportova željela pamtiti kao predivan izlet po nedirnutom snijegu Šar Planine, pretvorilo se u scenu iz filmova o Jamesu Bondu.

Naime, nakon lociranja helikopterom, makedonska policija je dočekala freeridere na čistini u dolini Popove Šapke. Hrvati Rene Urban, Zdravko Prosenjak, Slovenac Rok Skele te nekoliko talijanskih skijaša, uhićeni su i prepraćeni do hotela.

Krivi su za tri nedjela: Skijanje izvan uređenih terena bez najave, uznemiravanje životinjskih vrsta te približavanje Makedonsko-Kosovskoj granici. Nakon 2 sata zadržavanja na hladnoći od  -15 odvedeni su uz policijsku pratnju do hotela iz kojeg se ne smiju do daljnjeg udaljavati.

Lokalni vodič i vozač ratraka odveden je na ispitivanje u Tetovo. 

09.02.2012. 19:00:16
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    bingo
    11.02.2012. 23:26
    hahaha, kakvi su to kraljevi, kapa dole, a nemogu vjerovat, pa skijam se cijeli zivot off pist i nikad ni mene ni moje frendove nije nitko gnjavio da se moramo najavljivat, mi se najavimo tak da kad sidemo sa zicare idemo kud nas staze odvedu, a jos mi nije jasno kk tu pise da se nesmiju udaljavat od hotela ak su se danas cijeli dan skijali (imam ja svoje izvore), pa svako malo nove slike na fejsu...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh