« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
ŠVEDSKA

Uhićeni helikopterski pljačkaši

Petorica uhićenih osumnjičeni su za izravno sudjelovanje, a jedan za sudioništvo kao pilot

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Švedska

,

Stockholm

,

helikopter pljačka

,

G4S

Šest muškaraca u dobi od 21 do 38 godina, osumnjičenih za sudjelovanje u pljački prošle srijede, uhićeno je, objavilo je državno odvjetništvo u Stockholmu koje vodi istragu u slučaju pljačke državne riznice.

Petorica uhićenika osumnjičena su da su izravno sudjelovala u oružanoj pljački trezora zaštitarske tvrtke u Vaestbergeu, a šesti za sudioništvo, kao pilot helikoptera koji je poslužio u pljački.

Točna svota ukradena novca iz trezora tvrtke G4S još nije poznata, ali kako piše švedski tabloid Expressen, koji ne navodi izvor, radi se o ukupno 65 milijuna kruna (6,3 milijuna eura). Oštećena tvrtka G4S ponudila je sedam milijuna kruna za svaku obavijest koja bi pridonijela uhićenju pljačkaša.

U srijedu u zoru pljačkaši su se helikopterom spustili na krov i ušli u trezor zaštitarske trvtke G4S te tako izveli jedinstvenu pljačku po scenariju dostojnu Hollywooda, ocijenili su mediji. Pljačkaši su za nekoliko minuta izišli iz banke s vrećama novca, a nije ih omela ni policija ni 21 djelatnik u tvrtki.

Helikopter su ukrali prije pljačke i on je neoštećen pronađen nekoliko sati poslije sjeverno od Stockholma.

Policijski je akciju omela vijest o lažnoj bombi postavljenoj blizu policijskog helikoptera te zapreke oko ulaza u trezor. (hina/metro-portal)

28.09.2009. 16:33:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh