« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
MA DA?!

Ugljikohidrati tjeraju depresiju i bijes

Iako su ugljikohidrati trenutno na tapeti nutricionista kao hrana koju bi trebalo izbjegavati, evo dobrih razloga zašto ne

Zdravi ugljikohidrati tjeraju depresiju
Zdravi ugljikohidrati tjeraju depresiju (Arhiva)
Više o

depresija

,

bijes

,

ugljikohidrati

Ugljkohidrati mogu otjerati bijes i depresiju iz naših života, začuđujuć je rezultat istraživanja provedenog u Australiji. Naime, prema njihovim tvrdnjama, nemasna prehrana bogata ugljikohidratima pomaže pri gubljenju kilograma.

Uz to, takav način prehrane ljude čini sretnijima od onih koji jedu manje ugljikohidrata, a više mesa i mliječnih proizvoda.

Zanimljivo istraživanje pratilo je dvije grupe ispitanika od kojih su oni u prvoj jeli više ugljikohidrata i vrlo malo masnoća, dok je druga skupina bila na dijeti s mesom i mliječnim proizvodima, te vrlo malo ugljikohidrata. 

Tijekom godine dana i jedna i druga skupina izgubila je prosječno 13.7 kilograma, no značajno je da je u skupini koja je jela ugljikohidrate bilo puno manje ljutnje, depresije, bijesa i agresivnosti.

Naravno, radilo se o ugljikohidratima iz cjelovitih žitarica i grahorica, a ne bijelom brašnu. Pa vi razmislite sami ...

24.10.2014. 16:39:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh