« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Cenzura i afere

Ugled HTV-a drastično se srozao

Predsjednik HND-a Zdenko Duka ustvrdio je danas da ugled Hrvatske televizije, koju godinama potresaju mnoge afere, nikad nije bio lošiji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

HND

,

HTV

,

cenzura

,

afere

,

ugled

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije, Vanja Sutlić, bio je upleten u nekoliko afera, a njegov je odgovor bio pokretanje postupka protiv četvero novinara koji su ga optužili za šovinistički ispad, rekao je Duka na tribini "Hrvatska televizija na prekretnici" u organizaciji HND-a.

Dodao je kako je teško vjerovati u urotu protiv Sutlića, a ako se tvrdnje četvero novinara o njemu pokažu istinitima, on bi smio ostati na čelu nacionalne radiotelevizije.

Novinar Gordan Malić ustvrdio je da na HTV-u vlada cenzura jer, iako nema zabranjenih tema, ima zabranjenih pitanja i gostiju. Tako je, primjerice, podsjetio je Malić, Sutliću bio problem pitanje voditelja emisije HTV-a Aleksandra Stankovića splitskome gradonačelniku Željku Kerumu, a ne njegov odgovor da ne bi volio da mu Srbin bude u obitelji.

Malić je za Sutlića rekao da je "preslika vremena bivšeg premijera Ive Sanadera", dodajući da će i nakon Sutlićeva odlaska, što danas najavljuje tisak, ostati samo afere.

Novinar Denis Kuljiš najavio je da će peticijom od Hrvatskoga sabora i izaslanstva Europske komisije u Hrvatskoj tražiti da svojim političkim utjecajem pridonesu razrješenju urednice Informativnog programa HTV-a Hloverke Novak-Srzić.

"Neprihvatljivo je da osoba koja je djelovala ili koja još djeluje u kontraobavještajnoj službi s počasnim činom bojnice obnaša funkciju na javnoj televiziji", rekao je Kuljiš.

Nevjerojatnim je ocijenio i to što HRT, kako je ustvrdio, s prihodom od 1,3 milijarde kuna na godinu, trenutačno ima gubitak od 650 milijuna kuna. (hina/metro-portal)

03.11.2009. 17:27:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh