« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
DIREKTNO POGOĐENI

Istarski ribari najavili prosvjede zbog arbitraže

Ne tražimo da se ide nekome u prilog nego da sporazum bude pravedan za obje strane, poručili su ribari

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Šebelić/Cropix)
Više o

prosvjed

,

Ceh ribara

,

Istra

,

arbitražni sporazum

,

istarski ribari

,

Danilo Latin

,

Daniele Kolec

Nezadovoljni Sporazumom o arbitraži između Hrvatske i Slovenije, istarski ribari najavili su prosvjede, a kako je najavio čelnik umaške udruge profesionalnih ribara "Mare Croaticum" Daniele Kolec, ribari iz Umaga i Savudrije u subotu će se pridružiti konvoju "Libertas" koji organizira novinarka Branka Šeparović.

Zasad nije poznato koliko će ribara i ostalih sudjelovati u tom konvoju, ali u njega su pozvani svi koji se ne slažu sa Sporazumom o arbitraži, rekao je Kolec u izjavi za novinare ocjenjujući taj sporazum amaterskim, koji sigurno ne ide u prilog ribarima.

"Mi ne tražimo da ide nekome u prilog", nego da bude pravedan i za jednu i za drugu stranu, rekao je, ističući da bi taj problem trebalo riješiti na haaškome sudu, a ne da arbitri tim sporazumom dobiju smjernice na osnovi kojih će donijeti konačnu odluku.

Potpredsjednik Ceha ribara Bujštine Danilo Latin najavio je 14. studenoga, veliki javni prosvjed u Umagu u organizaciji predstavnika ribara, Matice hrvatske i udruga proisteklih iz Domovinskog rata kojim će još jedanput upozoriti na neslaganje sa Sporazumom o arbitraži te na strah od gubitka nacionalnog teritorija.

Vjerujem da će se tom skupu pridružiti brojni građani Istre jer ne možemo dopustiti da Hrvatska svojim teritorijem plaća kartu ulaska u Europsku uniju, zaključio je Danilo Latin. (hina/metro-portal)

03.11.2009. 18:03:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh