« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
TRAUMATIČNO ISKUSTVO

Uginula Anapka, ruska "leteća magarica"

Uzrok smrti nesretne životinje bio je srčani udar koji je izravna posljedica traumatičnog iskustva letenja padobranom za koje je odgovorna skupina ruskih poduzetnika

Skupina ruskih idiotskih poduzetnika privezala je nesretnu Anapku za padobran i lansirala je u zrak
Skupina ruskih idiotskih poduzetnika privezala je nesretnu Anapku za padobran i lansirala je u zrak (YouTube)
Više o

Rusija

,

magarac

,

leteća magarica

,

Anapka

Magarica koja je prošle godina na vrlo kontroverzan način došla do slave nakon što je na silu padobranom preletjela plaže južne Rusije uginula je od srčanog udara. Nadležna veterinarka je rekla da je srčani udar posljedica stresa kojeg je ruska „leteća magarica" Anapka doživjela upravo tijekom tog bizarnog iskustva koje je diljem svijeta probudilo gnjev boraca za prava životinja. Podsjetimo još jednom, Anapka je u žižu pozornosti ušla prošle godine kada je gomila ljudi na plažama u ruskom mjestu Golubitskaya  vidjela vrlo neobičan prizor na nebu - preplašenu magaricu zakačenu za padobran.

Naime, tada je skupina ruskih poduzetnika, vlasnika tvrtke za organizaciju rekreacije i zabave, odlučila privući pažnju kupača na plaži na Azovskom moru time što su nesretnu magaricu privezali za padobran pričvršćen na motorni čamac i zatim jadnu životinju lansirali u zrak. Magarica je preminula prošlog mjeseca, potvrdila je Julija Dobrovolskaja, upraviteljica staja u kojima se Anapka nalazila i veterinarka po zanimanju. Životinja je nedugo nakon traume počela odbijati hranu i vodu. Stanje se pogoršalo u prosincu kada je postala zaista slaba. Veterinari su je morali na silu hraniti.

>> Britanski list The Sun kupio rusku "leteću magaricu"

Veterinarka koja je pregledala uginulu životinju kazala je da je imala najmanje 40 godina, ali da je najvjerojatniji uzrok smrti srčani udar. To je kasnije pokazala i autopsija. Mlada životinja bi se možda i oporavila, ali ovako stara nije imala šanse. Kontroverzan potez ruskih poduzetnika od prošlog srpnja diljem svijeta je razbjesnio borce za prava životinja među kojima je bila i legendarna Briggite Bardot koja je ruskom predsjedniku Dmitriju Medvedevu poslala prosvjedno pismo.

06.02.2011. 23:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh