« Zdravlje
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
Udruga ‘Nada’

Udruga ‘Nada’ moli sve za pomoć

U Konaku pokraj Vrbovca djeluje udruga koja djeci s invaliditetom omogućuje jahanje kao oblik rehabilitacije

ISKUSTVA pokazuju mnogostruke učinke terapijskog jahanja
ISKUSTVA pokazuju mnogostruke učinke terapijskog jahanja
Više o

jahanje

,

rehabilitacija

‘NADA', udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje, koja provodi jahanje kao posebnu vrstu rehabilitacije za djecu s invaliditetom, poziva građane i tvrtke da joj pomognu uplatom donacija. Udruga se financira isključivo putem donacija i sponzorstava, a djeluje u mjestu Konak pokraj Vrbovca, gdje terapijsko jahanje trenutačno polazi 30-ak mališana. Novac je prijeko potreban za kupnju hrane i podmirenje troškova držanja konja uključenih u program terapijskog jahanja, a troškovi za jednog konja godišnje iznose 10 tisuća kuna. ‘Nada' poziva sve koji mogu da doniraju sredstva na žiro-račun u Zagrebačkoj banci broj 2360000- 1101897373.

Pridružite se!
Udruga se financira isključivo donacijama pa moli sve koji mogu da uplate sredstva na račun u ZABA-i broj 2360000-1101897373.

- Terapijsko jahanje ima dokazano pozitivne učinke na psihofizičko zdravlje, socijalizaciju djece s invaliditetom te kvalitetno osmišljavanje njihova slobodnog vremena - ističe tajnik udruge Mladen Dakić. Redovitom terapijom može se postići napredak, posebno kod djece koja boluju od mišićne distrofije, cerebralne paralize, Downovog sindroma, te koja imaju smetnje s vidom i sluhom, mentalnu retardaciju, autizam i multiplu sklerozu.

Pokreti konja generiraju odgovarajuće pokrete kod pacijenta koji su slični onima prilikom hodanja, dok prilagođavanje kretnjama konja i održavanje ravnoteže pomažu razvitku osjetila i motorike. Iskustva pokazuju da terapijsko jahanje kod djece s invaliditetom razvija osjećaj samopouzdanja i odgovornosti. Uz pomoć hipoterapije zdravlje djeteta može se poboljšati s fizičkog, emocionalnog, psihološkog i društvenog aspekta. Svi zainteresirani za rad udruge mogu se javiti i na broj telefona 091/573 6452 ili putem web stranice www.nada-vrbovec.hr. 


Piše: HINA
09.01.2008. 19:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh