« Kultura
objavljeno prije 7 mjeseci i 16 dana
COOL

Udruga Domino u izvedbenoj korona-kontri!

Krajem kolovoza, domaći kolektiv Soundspiels autora Nicole Hewitt, Ivan Slipčević i Vida Guzmić u sklopu Dominovog projekta Otočka veza putuju na dvotjednu rezidenciju u BIRCA- Bækkelund International Residency Center for Artists

Ganz nove Perforacije
Ganz nove Perforacije (Arhiva)
Više o

Ganz nove Perforacije

,

Udruga Domino

U sklopu platforme Mreža izvedbenih umjetnosti koju je 2013. godine pokrenuo Domino, a u organizaciji jednog od partnera, pulskog festivala Audioart, od 25. do 27. kolovoza realizirala se trodnevna umjetnička rezidencija CRI Orchestra koja je okupila 15 domaćih umjetnika, glazbenika i skladatelja - Maju Rivić, Tenu Novak Vincek, Vinku Burić, Igora Pavlicu, Maka Murtića, Luku Žužića, Lea Beslaća, Marka Grbca Knapića, Nevena Radakovića, Nenada Sinkauza, Marca Quarantotta, Alexa Brajkovića, Nenada Kovačića, Alena Sinkauza i Hrvoja Pelicarića - koji će ovaj vikend - 28. i 29. kolovoza 2020. - predstaviti rezultate svog rada na Audioartu 11 - festivalu eksperimentalne i improvizirane glazbe u DC Rojc u Puli.

Krajem kolovoza, domaći kolektiv Soundspiels autora Nicole Hewitt, Ivan Slipčević i Vida Guzmić u sklopu Dominovog projekta Otočka veza putuju na dvotjednu rezidenciju u BIRCA- Bækkelund International Residency Center for Artists na otok Bornholm u Dansku gdje će razvijati novi audio-vizualni projekt Sightings/Sittings koji se bavi istraživanjem ideje krajolika u najširem značenju te riječi.

Također, podsjećamo i da 31. kolovoza u 23:59 sati ističe rok za prijavu radova na natječaj za novu Noć performansa podnaslovljenu Sve je moguće osim nemogućeg prostora za performans u sklopu kojeg Domino stavlja fokus na invenciju novih prostora za umjetnost i međusobne susrete.

Performans oduvijek zauzima poziciju antagonista i outsider-a koji, s distancom u svijesti, izaziva kulturne norme i pomiče granice tradicionalnih umjetničkih formi. Izlazi iz kulturnih i umjetničkih zdanja na ulice, trgove, parkove, u državne institucije, crkve, hotele, shopping centre, hakira medije, odvija se u bestežinskom stanju, gori u plamenu, prelazi oceane, komunicira s budućnošću, prošlošću, i s drugim svemirskim vrstama, savija prostor-vrijeme, ali i eksperimentira i pomiče granice komunikacije umjetnika s publikom, publike s publikom, naše intime i međuzavisnosti, izjavila je Silvija Stipanov, jedna od kustosica natječaja.

Tražimo umjetničke akcije, intervencije i provokacije, kreativne interakcije i stimulacije, kritičke i duhovite eksperimente koji šire i/ili otkrivaju nove prostore umjetničkog djelovanja i društvenih susreta. Tražimo promišljene i pažljivo planirane projekte, ali smo otvoreni i za fantazije i frustracije namijenjene otvorenim, vanjskim, javnim prostorima: ulicama, parkovima, fasadama, krovovima, izlozima, balkonima, dvorištima, billboardima, citylightovima; i/ili virtualne projekte koji s publikom komuniciraju pismima, internetom, sms-om (itd..), odnosno koji bez stvarnog susreta otvaraju nove mogućnosti međusobnih susreta, komunikacije i intimnosti; individualno ili u grupi, lokalno ili galaktičko, ljubavno ili šokantno...Jer u ovoj godini, ništa nije previše (ili dovoljno) ludo; sve je moguće i nema nemogućeg prostora za performans. Za sve projekte osiguran je produkcijski budžet u maksimalnom iznosu do 7.500,00 kuna koji će se dogovarati s umjetnicima ovisno o složenosti i potrebama pojedinih projekata. Poziv je otvoren za sve umjetnike i kolektive iz Hrvatske na ganznoveperforacije@gmail.com (subjekt: Noć performansa 2020.).

Više informacija na thisisadominoproject.org.

Naposljetku, početkom rujna online će biti dostupna snimka izvedbe violinistice i  kompozitorice Tene Novak Vincek i oblikovatelja zvuka Hrvoja Pelicarića koji su tijekom desetodnevnog rezidencijalnog boravka u šumi na otoku Silbi u organizaciji SEA Silba Environment Art te uz podršku Mreže izvedbenih umjetnosti snimali akustične materijale za svoj novi glazbeni projekt.

29.08.2020. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh