« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
ISTRAŽIVANJE

Učinkovito poslovanje za štednju je bolje od otkaza

Možda se jednog dana i u Hrvatskoj ugledaju na europske tvrtke pa otkriju ovu toplu vodu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

otpuštanje radnika

,

Europa

,

učinkovitost

,

poslovanje

Čelnici tvrtki diljem Europe radije smanjuju troškove poslovanja učinkovitijim poslovanjem i većom produktivnošću nego otpuštanjem radnika, pokazalo je istraživanje koje je provela tvrtka Canon Europe.

Rezultati istraživanja pokazali su da od 1.800 menadžera iz niza javnih i privatnih tvrtki i ustanova koji su sudjelovali u istraživanju njih 59 posto navodi da im je trenutni osnovni cilj povećanje produktivnosti i učinkovitosti zaposlenika, dok ih samo trideset posto razmišlja o smanjenju troškova otpuštanjem radnika.

"Stavovi o gospodarskom oporavku definitivno su optimističniji i mnoge tvrtke i ustanove počele su shvaćati važnost poboljšanja internih procesa radi povećanja produktivnosti zaposlenika, koje se smatra prihvatljivijom mjerom smanjenja troškova od otpuštanja radnika", kazao je Adam Gillbe, direktor marketinga u odjelu European Solutions tvrtke Canon Europe.

U istraživanju se također navodi da je polovica tvrtki i ustanova u protekloj godini uvela promjene zbog promijenjenih gospodarskih okolnosti, ali i da ih trećina priznaje da nije spremna za sljedećih dvanaest mjeseci.

Rezultati su također pokazali da će, pod pretpostavkom da gospodarstvo nastavi pokazivati znakove oporavka diljem Europe, glavni prioriteti tvrtki i ustanova biti nastavak postupaka revizije (42 posto ispitanika), zapošljavanje novih radnika (37 posto ) i povećanje sredstava predviđenih za obuku zaposlenika (30 posto). (hina/metro-portal)

13.10.2009. 19:15:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh