« Blogosfera
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
Bolji uvjeti

Učenici se smiju učiteljici jer radi sa starom opremom

Fotografija vijesti
Više o

učitelji

,

škola

Drustvoznanja.blog.hr.  donosi novo neugodno iskustvo iz svog učiteljskog života:

‘Danas me roditelj napao da za njegovo dijete ne pripremam tako kvalitetne individualizirane zadatke kao za nekoliko drugih učenika, da sam zbog toga nepravedna i nepoštena. Da njegovo dijete zavređuje svu moju pozornost, da današnja djeca nisu kao prije dvadeset-trideset godina, da on zna da su zahtjevnija, ali da je to normalno i da očekuje i traži da se više potrudim oko njegovog djeteta, da za njegovo dijete ubuduće izrađujem kvalitetnije individualizirane zadatke.

Samo kredaBlogerica - učiteljica žali se što u školi mora raditi sa zastarjelom tehnologijom, pa se učenici sprdaju s njom. ‘Moji se radni uvjeti zadnjih 25 godina nisu promijenili. Imam na raspolaganju ploču i kredu’, žali se učiteljica. 

Nešto sam se izmotavala, ali mu nisam rekla ono što zapravo mislim - jer sam govno. A ovdje imam hrabrosti to reći. Slažem se da su današnja djeca drukčija i zahtjevnija, ali isto tako bih mogla zaključiti da se današnji roditelji ne brinu onoliko koliko bi trebali..’    (METRO) 

02.06.2008. 21:48:29
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  marna
  04.06.2008. 15:19
  Ili čudno prebacivanje odgovornosti s "djece" na odrasle ( naročito za učenje, znanje koje se ne može "ulijevati")
  (I sami smo kužili više nego su starci pretpostavljali).
  Ne znam, možda takva "filozofija" prolazi kod onih koji su rasli ili rastu pod staklenim zvonom,ili osjećaju krivnju(jedno su planirali,drugo se dogodilo),pa je prebacuju.
  Odgovornost za znanje u školskoj dobi je najviše na učenicima,pa tek onda ostali.(Može se učiti i samoinicijativno u knjižnici,da ne spominjem internet)
 2. avatar
  MajaK
  06.06.2008. 09:38
  To je normalno kad danas sva djeca i njihovi roditelji jaaako dobro znaju sva svoja PRAVA, ali pritom zaboravljaju na sve svoje OBVEZE!!
  Od obrazovnog kadra se očukuje da od svakog djeteta naprave "Zveinsteina", a roditelji tu istu djecu ne nauče niti 4 zlatne riječi... Ne zna reći: "molim, hvala i sl", ali zna reći: "Ona krava mi je dala jedan jer je glupa". Tužno je to, pretužno.
 3. avatar
  Ulaznica
  09.06.2008. 17:19
  Klinci su skroz jadni danas. Roditelji ih zanemaruju i kupuju im "aktivnosti", nitko se s njima ne razgovara, a onda svaki deseti klinac ima sreće da naiđe na normalnu učiteljicu ili učitelja, u pravilu su profesori ispaljeni na mozak ili bolesni u glavu. Npr. ravnatelj Osme gimnazije koji govori đacima da su GOVNA! Isuse! Jadna djeca, ponavljam, kad bi se barem netko s njima razgovarao. Na "aktivnostima" su isto tako klinci ili ugnjetavani ili ugnjetavaju druge tako da moraš biti presretan da nađeš nekog čudotvorca koji ima urođenu ljubav i smisao za rad s klincima. Oni koji su tosamo naučili na faksu, vrlo brzo zaborave svu teoriju i krene psihopatija...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh