« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Ubojici Tvrtka Tomičića određen pritvor

Ubijeni Tvrtko Tomičić na suđenju u Remetincu
Ubijeni Tvrtko Tomičić na suđenju u Remetincu (Boris Beribak/CROPIX)
Više o

ubojstvo

,

zločinačka organizacija

,

Tvrtko Tomičić

,

Miroslav Jeleč

Miroslavu Jeleču (31), osumnjičenu za prošlotjedno ubojstvo Tvrtka Tomičića, jednog od optuženika sa suđenja tzv. zagrebačkoj zločinačkoj organizaciji, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu određen jednomjesečan pritvor.

Na Županijskom sudu se doznaje da je danas zaprimljen istražni zahtjev državnog odvjetništva protiv Jeleča, kojega je istražna sutkinja Jadranka Mandušić danas saslušala i odredila mu jednomjesečan pritvor.

Pritvor mu je određen iz triju osnova - zbog opasnosti od bijega, od ponavljanja kažnjiva djela te zbog posebno teških okolnosti počinjenja kažnjiva djela.

Jeleč je u noći s četvrtka na petak u narodnjačkom klubu "Diogenešu" u zagrebačkom naselju Gajnicama iz automatske puške ispalio rafal u 47-godišnjeg Tomičića i na mjestu ga usmrtio.

Osim za ubojstvo policija ga je osumnjičila i za dovođenje u opasnost života i imovine (u tome klubu se tada nalazilo 60-ak gostiju), razbojstvo (oteo je automobil kojim je nakon zločina pokušao pobjeći policiji), nelegalno posjedovanje oružja te sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti. (HINA)

28.07.2008. 23:23:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh