« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Prometni kaos u Zagrebu

Od nedjelje je zatvorena Palmotićeva ulica, što uz radove na Zelenom valu promet u centru čini praktično nemogućim

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Marin Tironi / CROPIX)
Više o

zeleni val

,

zagreb radovi

,

Palmotićeva ulica

,

nova regulacija prometa

Tek što su se priviknuli na novi prometni režim uzrokovan zatvaranjem južnog Zelenog vala, vozače je jučer dočekao novi prometni šok. Na mjesec dana zatvorena je Palmotićeva ulica, jedna od najvažnijih prometnica koja povezuje centar s južnim dijelom grada, a radovi na njenoj rekonstrukciji na potezu od Boškovićeve do Branimirove ulice trajat će sve do kraja kolovoza.

Međutim, sudeći po dosadašnjim odlukama gradonačelnika Milana Bandića, koji je u nekoliko navrata skraćivao rok za dovršetak gradnje Zelenog vala, i Palmotićeva bi ulica mogla biti gotova prije tog roka.

I dok je ona jučer bila potpuno prazna i na njoj se nije mogao uočiti nijedan radnik niti prolaznik, na Zelenom se valu unatoč tome što je bila nedjelja radilo punom parom. Pedesetak radnika neumorno je dovršavalo radove na posljednjim instalacijama, a započela je i rekonstrukcija pločnika na kojem će se postaviti 1200 metara duga biciklistička staza.

 

Obilazno kroz Đorđićevu
Tijekom radova na asfaltiranju Palmotićeve, promet će teći obilaznim pravcima i to od Đorđićeve preko Trga žrtva fašizma do Branimirove i od Boškovićeve preko Gl. kolodvora do Branimirove.

Otkad je rok skraćen za deset dana te se dovršetak gradnje očekuje do 17. kolovoza, radnici su pojačali tempo pa vremena za odmor gotovo i nemaju. Rade  12 sati dnevno, nedjeljom ‘samo’ do 15 sati.

- Teško je, ali ne žalimo se. Radimo non-stop, a sve je manje vremena za pauze. Rokovi su sve kraći, a pred nama je još mnogo posla. Čeka nas postavljanje cementne baze nakon čega ćemo lagano krenuti u asfaltiranje. Nakon posla i naporne smjene uglavnom odlazimo kući i padamo u krevet kako bismo skupili snage za idući dan. Jedinu nam teškoću stvara kiša koja usporava posao - rekao je jedan od radnika.

Iako su na Zelenom valu čak četiri izvođača, od kojih je svaki zadužen za svoje radove, granice između poslova potpuno su izbrisane. „Svi pomažemo jedni drugima. Uskačemo kolegama kad im treba pomoć, samo da bi sve bilo na vrijeme gotovo“ rekao je Slavko, koordinator radova u tvrtki MSoldo. (JL/METRO)

28.07.2008. 07:43:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh