« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
NEMA POMILOVANJA

Ubojica Johna Lennona neće biti pušten na uvjetnu slobodu

Mark David Chapman, ubojica Johna Lennona, neće biti pušten iz zatvora na uvjetnu slobodu, odlučilo je u New Yorku tročlano povjerenstvo nakon razgovora s osuđenikom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

John Lennon

,

Mark Chapman

,

ubojica

,

Sendai

Ubojici Johna Lennona u utorak je po šesti put odbijena molba za pomilovanjem, tri mjeseca prije 30. godišnjice smrti bivšeg člana The Beatlesa, objavio je u srijedu CNN. Molbu Marka Davida Chapmana odbio je tročlani odbor za pomilovanja američke savezne države New Yorka.

Odbor je u obrazloženju odluke naglasio "zabrinutost Chapmanovom iskazanom prilagodbom društvenim normama i poštovanjem nepovredivosti ljudskog života" te zaključio kako bi njegov izlazak na slobodu "u ovom trenutku bio neprikladan i suprotan dobrobiti zajednice".

"The New York Daily News" objavio je kako je odbor za pomilovanja primio 75 pisama protiv Chapmanova puštanja, uključujući i ono Lennonove udovice, 77-godišnje Yoko Ono, koja je iskazala uvjerenost da Chapman predstavlja opasnost za nju, njezino dvoje djece, za javnost, pa čak i za samoga sebe.

Mark David Chapman (55) služi od 20 godina do doživotne kazne zatvora za ubojstvo Johna Lennona ispred njegove zgrade u New Yorku 8. prosinca 1980. godine. Zatvorsku kaznu služi u zatvoru maksimalne sigurnosti Attica u New Yorku. Od 2000. svake dvije godine ima pravo podnijeti molbu za pomilovanje. Sljedeća mogućnost je 2012. godine.(hina/metro-portal)

07.09.2010. 21:50:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh