« Život
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
STVARNO?

U životu ćemo se zaljubiti - dva puta, to je to

Izgleda da se ne možemo zaljubljivati unedogled i u svaku osobu koja nam se na prvu svidi, tvrde stručnjaci sa smislom za realnost

Samo dva puta u životu?
Samo dva puta u životu? (Arhiva)
Više o

zaljubljenost

,

znakovi zaljubljenosti

,

zaljubljivanje

Zaljubljenost je divan osjećaj koji se preporučuje svakome, no treba znati da se ipak razlikuje od ljubavi - fizička je privlačnost važna, naravno, no ljubav je ipak više od toga.

Svi mi znamo nekoga "zaljubljive prirode" koji tvrdi da je svaki dan/tjedan/mjesec zaljubljen u neku drugu osobu i lako gubi glavu, no izgleda da je to ipak privid - ne zaljubljujemo se baš toliko puta u životu.

Veliki broj istraživanja pokazuje da je ljubavna povezanost esencijalna za dugotrajno psihičko zdravlje. Samoća i manjak prijatelja dokazano skraćuju život baš poput cigarete. 

Istraživaći kažu kako ljudi, u prosjeku, zavole samo dva puta u životu, a do zaključka su došli putem ankete u kojoj su ispitali 2000 ljudi o njihovim emotivnim iskustvima. Većina njih je u život dva puta doživjela pravu ljubav.

Jedna od sedam osoba je izjavila kako osoba s kojom se trenutno viđaju nije ljubav njihova života, dok je 17 posto ispitanika objasnilo kako su pravu ljubav pronašli tek nakon što se se skrasili uz jednu osobu.

U nekim prijašnjim istraživanjima, poput onog provedenog od strane Hamilton Collega, stoji kako se osoba zaljubi tek nakon četvrtog susreta - pa ako vjerujete u ljubav na prvi pogled, pokušajte još tri puta, ništa vas ne košta!

28.02.2018. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh