« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
ELEMENTARNA NEPOGODA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji proglašeno stanje neposredne opasnosti

Zbog snježnih oborina i niskih temperatura u Vukovarsko-srijemskoj županiji je proglašeno stanje neposredne opasnosti od elementarne nepogode

Fotografija vijesti
Više o

snijeg

,

elementarna nepogoda

,

niske temperature

,

led

,

Vukovarsko srijemska županija

Vukovarsko-srijemski Županijski stožer zaštite i spašavanja proglasio je na izvanrednoj sjednici u Vukovaru, zbog niskih temperatura i snježnih oborina u istočnoj Slavoniji, stanje neposredne prijetnje od te elementarne nepogode, priopćio je ured vukovarsko-srijemskog župana, javlja Hina.

Zaključeno je kako u sklopu provedbe te mjere nužnu pozornost trebaju imati opskrba energentima i živežnim namirnicama te prometovanje na svim cestama, poglavito na dijelu autoceste A3 koja prolazi kroz županiju.

Također je istaknuta potreba pojačanog nadzora staračkih i samačkih kućanstava te, po potrebi, angažiranja dodatnih snaga na čišćenju cesta, prilaza javnim ustanovama i objektima od posebne važnosti.

Na sjednici je zaključeno kako zasad nema potrebe da se u srednjim školama prekida nastava budući da su ceste prohodne, a autobusni voze redovito, s kašnjenjem oko pola sata.

Ocijenjeno je kako je trenutačno stanje u županiji zadovoljavaće, ali se ipak građanima preporučuje da bez prijeke potrebe ne izlaze iz kuća i stanova.

Po podatcima Hrvatskoga hidrometereološkog zavoda, visina snijega u Vukovarsko-srijemskoj županiji kreće se od 39 centimetara na području grada Vukovara do 51 centimetar u Vinkovcima.

Zbog snijega i niskih temperatura, od jučer do kraja tjedna u toj županiji u osnovnim školama neće biti nastave.

07.02.2012. 15:35:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh