« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
GLAZBENA POSLASTICA

U Varaždinu predstavljene 41. varažinske barokne večeri

Ove godine festival će poprimiti i međunarodni karakter, s obzirom na to da će se koncerti održavati i u brojnim mjestima izvan Varaždina i Hrvatske

Fotografija vijesti
Više o

Varaždin

,

klasična glazba

,

Varaždinske barokne večeri

Ljubitelji klasične glazbe i ove će godine doći na svoje između 23. rujna i 4. listopada, kad traju Varaždinske barokne večeri, javlja Hina. Nastavljajući dobru tradiciju, ova kulturna manifestacija i ove godine nudi bogat i iznimno kvalitetan program u svom 41. izdanju.

„Zadovoljstvo je biti partner tako uglednog festivala", istaknuo je poljski veleposlanik Wieslaw Tarka, ovogodišnje zemlje-partnera festivala, dodajući da će ove godine na njemu nastupiti najreprezentativniji izvođači barokne glazbe u Poljskoj: vroclavski Barokni orkestar i Filharmonijski zbor te Poljski orkestar 18. stoljeća iz Krakova.

Osim glazbenika iz Poljske, na 41. varaždinskim baroknim večerima nastupit će i drugi vrhunski hrvatski i svjetski solisti i ansambli, rekao je ravnatelj Bobić i pritom istaknuo kostimirani barokni ansambl "Marquise" iz Budimpešte, Hrvatski barokni ansambl, Višeslava Jaklina, Nataliju Imbrišak, "Re Baroque" iz Stockholma, Venecijanski barokni orkestar, Varaždinski komorni orkestar, Zbor sv. Viktorina iz Slovenije i "The King's Consort" iz Londona.

Osim u Varaždinu i Trakošćanu, koncerti će se ove godine održati i u Varaždinskim Toplicama, Krapini, Križevcima, Ludbregu, Belcu i Prelogu te u Mađarskoj, Sloveniji, Austriji, Slovačkoj i Bosni i Hercegovini.

U sklopu Varaždinskih baroknih večeri održat će se i mnogi popratni programi, od izložbe cvijeća, natjecanja u uređenju izloga, glazbenih radionica i seminara, a pretposljednjeg dana tradicionalno će biti dodijeljene nagrade najboljim izvođačima.

Ravnatelj Koncertnog ureda Raymond Rojnik rekao je kako su skupine gostiju iz inozemstva već rezervirale ulaznice za neke koncerte. Dodao je da će ove godine u prodaji biti i ulaznice za svečano otvorenje 41. varaždinskih baroknih večeri, a mogu se rezervirati preko interneta na stranicama varaždinskoga Koncertnog ureda na kojima se može naći više informacija o festivalu i izvođačima.

05.07.2011. 16:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh