« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Knjiga o operi

U Varaždinu predstavljena monografija o Ruži Pospiš-Baldani

Autorica Jagoda Martinčević predstavlila je večeras knjigu u Varaždinu, povodom održavanja Varaždinskih baroknih večeri

(Wikipedia)
Više o

Varaždinske barokne večeri

,

Ruža Pospiš-Baldani

To je knjiga o primadoni svjetskoga glasa koja je svoje prve "glazbene korake" učinila upravo u Varaždinu, za koji je trajno vezana i na baroknom festivalu kojega je uvijek rado nastupala. Monografija je kronološki i sadržajno vrlo iscrpan uvid i u profesionalni, i u privatni život primadone, istaknula je pri predstavljanju monografije recenzentica Zdenka Weber.

Svjetska karijera Ruže Pospiš-Baldani trajala je punih 45 godina, a zadnji je put javno nastupila 7. listopada 2006. na Varaždinskim baroknim večerima s Muenchenskim filharmonijskim komornim orkestrom pod ravnanjem Vladimira Kranjčevića.

Monografija, bogato opremljena fotografijama koje dokumentiraju karijeru i život umjetnice, izišla je u nakladi Festivala Varaždinske barokne večeri i varaždinskog ogranka Matice hrvatske.

Osim Zdenke Weber monografiju su predstavili književnik Nedjeljko Fabrio, urednik Ernest Fišer i autorica Jagoda Martinčević. Premijerno je prikazan i dokumentarni film Jakova Sedlara i Jagode Martinčević pod nazivom "Ruža". (Hina/Metro-portal)

24.09.2009. 22:42:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh