« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
HGSS

U tijeku potraga za izgubljenim turistima na Kleku i Biokovu

Jučer, nešto iza 20 sati, dvoje mladih, vjerojatno mađarskih turista, uputilo je poziv za pomoć Županijskom centru 112 sa Biokova

(HGSS/CROPIX)
Više o

spašavanje

,

turisti

,

Biokovo

,

potraga

,

HGSS

,

Regulacija prometa boravak pape u zagrebu

U tijeku su dvije potrage za izgubljenim stranim turistima na Kleku i na Biokovu, priopćeno je kasno večeras iz Hrvatske gorsko službe spašavanja (HGSS). Nešto iza 20 sati dvoje mladih, vjerojatno mađarskih turista, uputilo je poziv za pomoć Županijskom centru 112, sa Biokova, te je na teren već izišla ekipa HGSS-a iz Makarske, dok su HGSS Stanica Split u pripravnosti.

Prema posljednjem kontaktu oni su visoko u planini, a jedan od njih je u stanju teške iscrpljenosti. Najveći problem predstavlja njihovo lociranje u vrletima Biokova. Nakon poziva za pomoć s nestalim turistima se ne može uspostaviti kontakt, jer se više ne odazivaju na mobitel, navodi pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić.

Druga potraga odvija se na području Kleka kraj Ogulina. U ovom je slučaju, prema raspoloživim informacijama, riječ o češkim i poljskim turistima koji su zalutali te su večeras u 22 sata zatražili pomoć. S njima se još uvijek održava kontakt preko mobitela, pa se očekuje njihovo brzo lociranje. Za njima tragaju pripadnici HGSS Stanice Ogulin, ističe Prizmić. (hina/metro-portal)

23.08.2010. 00:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh