« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
DUSZ

Pronađeni izgubljeni mađarski turisti s Kleka, potraga na Biokovu privremeno obustavljena

Županijski centar 112 Split primio je dojavu dva mladića u dobi između 14 i 15 godina, da su zalutali na Biokovu iznad Tučepa i ne znaju put natrag

(HGSS/CROPIX)
Više o

spašavanje

,

potraga

,

HGSS

,

zlatnina

,

najprodavaniji albumi

Ekipa ogulinske Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) pronašla je jutros oko 2,30 sati u dobrom zdravstvenom stanju mađarske državljane - jednu mušku i tri ženske osobe nestale na Kleku, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Županijski centar 112 Karlovac primio je sinoć u 21,30 sati dojavu mađarskog državljanina da su se on i još troje Mađara izgubili na Kleku. Krenuli su s vrha planine u smjeru mjesta Vitunj (kod Ogulina). Oko kilometar prije mjesta naišli su na pčele koje su ih napale. Zbog nepoznavanja terena i noći odlučili su sačekati da HGSS dođe po njih. Obustavljen je jutros nastavak potrage za dvojicom malodobnih mađarskih državljana, koji su javili da su zalutali na Biokovu iznad Tučepa, do dobivanja novih informacija o slučaju, budući se radi o malodobnim osobama, a nitko od roditelja nije prijavio njihov nestanak.

>> U tijeku potraga za izgubljenim turistima na Biokovu i Kleku

Županijski centar 112 Split primio je dojavu dva mladića u dobi između 14 i 15 godina, da su zalutali na Biokovu iznad Tučepa i ne znaju put natrag. Rečeno je da je jedan od njih u stanju šoka. ŽC 112 je o tome obavijestio HGSS Split i Makarska, PP Makarska i OKC PU splitsko-dalmatinske. S izgubljenim mladićima se nakon prve dojave više nije moglo uspostaviti kontakt mobitelom, pa su na mobilni telefon slane poruke i lociran je u 20,49, 23,57 i 01,22 sati. Mobitel je primao poruke i lokacija je odgovarala dojavljenoj lokaciji nestalih dječaka. U potrazi je bilo angažirano 12 pripadnika HGSS Makarska i dva pripadnika HGSS Split, a jedan član HGSS-a došao je u ŽC 112 Split preslušati dojavu. Potraga je trajala cijelu noć, ali nije dala rezultata, priopćio je DUZS. (hina/metro-portal)


23.08.2010. 12:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh