« Biznis
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
GLOBALNO TRŽIŠTE

U svijetu vlada prava pomama za umecima od prirodne kose

Sve više žena traži kosu kakvu imaju bivša članica žirija u "X Factoru" Cheryl Cole i pjevačica skupine Pussycat Dolls Nicole Scherzinger

Fotografija vijesti
Više o

njega kose

,

umeci za kosu

Potražnja za umecima od prirodne kose porasla je 160 posto samo u posljednjih godinu dana, objavila je stranica za internetsku prodaju Alibaba.com, a prenosi Hina.

U salonima za uljepšavanje kažu kako sve više žena traži kosu kakvu imaju bivša članica žirija u "X Factoru" Cheryl Cole i pjevačica skupine Pussycat Dolls Nicole Scherzinger.

"Golem je interes za umecima. Popularnost slavnih osoba učnila je popularnijima i umetke, a svi žele kosu iz Indije", rekla je Linda Kozlowski, voditeljica odjela marketinga i razvoja na Alibaba.com.

"S procijenjenih 105,9 milijuna dolara koliko se godišnje potroši na različite tipove umetaka, ne čudi nastojanje srednjih i malih britanskih poduzetnika u tome sektoru da kapitaliziraju to rastuće tržište", dodala je.

Velika Britanija treći je najveći kupac prirodne kose u svijetu, nakon SAD-a i Kine. Gotovo polovica zahtjeva odnosi se na brazilsku kosu, a 29% na kosu iz Indije koja se desetljećima koristi za izradu perika.

03.08.2011. 20:22:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh