« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
JOŠ TRAKTORA

U srijedu prosvjeduju i vukovarsko srijemski seljaci

Od 2008. godine država nam za poticaje duguje 205 milijuna kuna, a sada nam smanjuju poticaje za 40 posto, izjavili su ogorčeni seljaci

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Mužević/EPEHA/Cropix)
Više o

prosvjed

,

traktori

,

blokada prometa

,

seljaci

,

Vukovarsko srijemska županija

Seljaci iz Vukovarsko-srijemske županije pridružit će se u srijedu, danas započetom prosvjedu seljaka Požeštine, te će točno u podne blokirati promet duž jednog traka južne vinkovačke obilaznice, od izlaza iz Vinkovaca prema Jarmini, zaključeno je večeras na sastanku nezadovoljnih vukovarsko-srijemskih seljaka.

"Pozivamo sve seljake, ali i sve one koji su zakinuti od države kao mi, neka nam se pridruže. Od 2008. godine država nam za poticaje duguje 205 milijuna kuna, a sada nam smanjuju poticaje za 40 posto", kazao je predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije, koji je organizator prosvjeda, Tomislav Pokrovac.

Prema njegovim riječima, država seljacima po raznim osnovama, od 2007. godine do danas duguje blizu 2 milijarde kuna. Također je kazao kako su seljaci nemarnom i neodgovornom državnom politikom u poljoprivredi, dovedeni na sam rub opstanka.

Pokrovac je također naveo kako očekuje da će u prosvjedu sudjelovati velik broj seljaka s najmanje 250 traktora.

Seljaci su tijekom sastanka razmatrali mogućnost prosvjeda na ukupno tri lokacije: vinkovačkoj južnoj obilaznici, izlasku iz Babine Grede na autocestu A3 i cesti Županja-Orašje te su se nakon usaglašavanja odlučili za prosvjed na vinkovačkoj južnoj obilaznici. (hina/metro-portal)

01.03.2010. 23:32:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh