« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
POPLAVE

U Slavonskom Brodu proglašeno izvanredno stanje

Stožer za zaštitu i spašavanje je na izvanrednoj sjednici proglasio izvanredno stanje obrane od poplave

(Danijel Soldo / CROPIX )
Više o

izvanredno stanje

,

Slavonski Brod

,

poplava

Najkritičnije je u naseljima Slobodnica i Bartolovci u sibinjskoj općini gdje su stanovnici proveli besanu noć. Poplavljeno je nekoliko obiteljskih kuća, a voda je prodrla u više od pedeset podruma. Poplavljene su i neke lokalne i županijske ceste.

Na kritičnom dijelu oko auto ceste Zagreb Lipovac još je jučer izgrađen zečji nasip, a promet se odvija normalo. Zatvoren je samo istočni izlaz s auto ceste prema Zagrebu, pa se promet usmjerava na zapadni izlaz.

S jutrošnje izvanredne sjednice županijskog stožera za zaštitu i spašavanje upućen je poziv stožerima u Brodu i općinama Sibinj, Podcrkavlja i Gornja Vrba gdje je proglašeno izvanredno stanje obrane od poplave da sve potrebne službe stave u stanje pripravnosti.

Inače cijelu noć vatrogasne i ekipe Hrvatskih voda su terenu i pomažu stanovništvu. Kako kiša na ovom području i dalje pada, a prema prognozi tako će biti i cijeloga dana strahuje se od dodatnog pogoršavanja stanja pa su pozvani i svi koji su uključeni u civilnu zaštitu da se stave na raspolaganje. (hina/metro-portal)

01.06.2010. 08:54:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh