« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
GDJE JE NATO?

U Siriji u samo jednom danu ubijeno 37 prosvjednika

U Siriji se događa očito kršenje ljudskih prava, ali Zapad zasad ne razmišlja o intervenciji kao u slučaju Libije

Sirija
Sirija (Wikipedia)
Više o

Sirija

,

Sirija prosvjed

Državne snage sigurnosti počinile su zločin protiv čovječnosti ubivši najmnje 37 osoba tijekom prosvjeda održanih u petak u Siriji, priopćila je sirijska organizacija za zaštitu ljudskih prava, prenosi Hina.

Nacionalna organizacija za ljudska prava je rekla da je 30 osoba ubijeno u gradu Deri, središtu prosvjeda. Tri su osobe život izgubile u gradu Homsu, tri u Harastu te jedna u Dumi.

"U Siriji se događa očito kršenje ljudskih prava", priopćila je ta organizacija u izjavi. "Ono što su sirijske snage sigurnosti počinile (u Deri) moglo bi se nazvati zločinom protiv čovječnosti... One su neselektivno pucale na prosvejdnike i desetke ih ubile i ranile".

Organizacija je objavila popis s imenima ubijenih u Deri.

Sirijsko ministarstvo unutarnjih poslova optužilo je "urotnike poticane iz inozemstva" da su pucali na prosvjednike kako bi izazvali sukob naroda i policije.

Po izjavama očevidaca koje prenose strane agencije, u subotu je ponovo došlo do nasilja protiv prosvjednika u Deri i Latakiji, tijekom kojeg je policija koristila bojevo streljivo, ali još nema izvješća o mogućim žrtvama.

Sirijski režim predvođen Bašarom al-Asadom već tjednima potresaju prodemokratski prosvjedi po uzoru na one iz Tunisa i Egipta, a snage sigurnosti na njih reagiraju brutalno.

09.04.2011. 18:15:24
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    MARIKA
    09.04.2011. 19:32
    Prestrašno... :( i žalosno :(
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh