« Film
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
KINOMANIJA

U SAD-u se ponovno više filmova gleda u kinu nego na DVD-u

Zarada od prodaje ulaznica u američkim kinima u ovoj godini je iznosila 8,87 milijardi dolara, a od prodaje DVD i Blu-Ray diskova 8,73 milijarde

(Wikipedia)
Više o

film

,

Blu-Ray

,

kino

,

DVD

Prvi put nakon 2002. godine američki su gledatelji potrošili više novca na ulaznice za kino, nego na kupnju DVD ili Blu-Ray diskova, a prema podacima filmske industrije čini se da će se takav trend i nastaviti.

U posljednjih nekoliko godina Hollywood je dobro zarađivao od prodaje filmova na DVD formatu, što je pokrivalo velike troškove filmske produkcije i marketinga.

Tvrtka Adams Media Research objavila je podatke prema kojima je zarada od prodaje ulaznica u američkim kinima u ovoj godini iznosila 8,87 milijardi dolara, a zarada od prodaje DVD i Blu-Ray diskova 8,73 milijarde.

Najviše filmskih diskova prodano je 2004. Tada je zarada iznosila rekordnih 12,1 milijarda dolara. No, s obzirom na to da se filmska industrija sve više oslanja na manje sektore koji se brzo razvijaju, poput televizije 'na zahtjev' i internetske distribucije, prodaja filmskih diskova teško će opet dosegnuti onu od prije pet godina. (hina/metro-portal)

05.01.2010. 20:24:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh