« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
POMORSKA NESREĆA

U Rusiji potonuo brod sa više od 170 ljudi

U rijeci je zasad pronađeno jedno tijelo, a 88 putnika i članova posade smatra se nestalim nakon havarije broda Bulgaria

Izletnički brod potonuo je na rijeci Volgi
Izletnički brod potonuo je na rijeci Volgi (RiaNovosti)
Više o

Volga

,

pomorska nesreća

,

Tatarstan

Gotovo devedeset ljudi još se smatra nestalima, a najmanje jedna osoba izgubila je život u potonuću broda na rijeci Volgi, javlja Hina. Nesreća se dogodila u Tatarstanu, kada je potonuo izletnički brod koji je prevozio 173 osobe.

U rijeci je zasad pronađeno samo jedno tijelo, a 88 putnika i članova posade smatra nestalim nakon havarije broda "Bulgaria" na Volgi. Brod "Arabella" koji se nalazio u blizini iz rijeke je uspio spasiti 84 brodolomca.

"Još uvijek ne znamo uzrok potonuća. Na brodu je bilo 140 putnika i 33 članova posade. Jedno je tijelo pronađeno. Za nestale još ne znamo ništa", rekao je glasnogovornik ministarstva Oleg Zugajev. Za njima iz zraka tragaju helikopteri.

Brod je plovio prema regionalnoj prijestolnici Kazanu, oko 830 kilometara istočno od Moskve, a potonuo je 80 kilometara južno od njega i tri kilometra od obale.

Ruska televizija objavila je da je "Bulgaria" izgrađena 1955. u tadašnjoj Čehoslovačkoj. Služila je kao riječni kruzer na Volgi.

10.07.2011. 18:44:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh