« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
VJERSKE PROVOKACIJE

U prosvjedu protiv spaljivanja Kurana poginule 4, ranjene 32 osobe

"Četiri trupla su dovezena u bolnicu. Trideset dvije osobe, ozlijeđene metcima i kamenjem, primljene su u bolnicu", rekao je Abdul Kajum Puhla, liječnik u bolnici Mirvajs u Kandaharu

Kuran
Kuran (Getty Images)
Više o

prosvjedi

,

Kandahar

,

kuran spaljivanje

Četiri su osobe poginule, a trideset dvije su ozlijeđene u subotu u Kandaharu, na jugu Afganistana, u prosvjedima protiv nedavnog spaljivanja Kurana u Sjedinjenim Državama, dan nakon krvava napada na UN u sličnim prosvjedima na sjeveru zemlje, izvijestila je glavna bolnica u tome gradu.

"Četiri trupla su dovezena u bolnicu. Trideset dvije osobe, ozlijeđene metcima i kamenjem, primljene su u bolnicu", rekao je Abdul Kajum Puhla, liječnik u bolnici Mirvajs u Kandaharu.

Novinar agencije France Presse javlja da iz južnih predgrađa grada, bivše prijestolnice talibanskog režima, stiže velik broj ljudi koji žele poći prema središtu grada. Čuje se paljba iz pješačkog oružja, rekao je, a policija je zabranila kretanje automobila i pješaka.

Američki propovjednik Terry Jones je, prema podacima objavljenim na njegovoj internetskoj stranici, 20. ožujka pred oko 50 osoba spalio kuran ispred svoje crkve na Floridi.

02.04.2011. 11:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh