« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
UFF

U potresu u Iranu 30 poginulih, 800 ozlijeđenih

Dužnosnik ruske tvrtke Atomstrojeksport, koja je gradila nuklearku u Bushehru, izjavio je da se potres osjetio u centrali, ali joj nije poremetio rad i nema nikakvog oštećenja

Snažan potres s još pet manjih
Snažan potres s još pet manjih (Screenshot YouTube)
Više o

Iran

,

potres

,

poginuli

,

ranjeni

,

Bushehr

U snažnom potresu magnitude 6.3 koji je u utorak pogodio iransku provinciju Bushehr, gdje se nalazi i jedina atomska centrala u zemlji, poginulo je prema najnovijim podacima 30 ljudi, 800 je ozlijeđeno, a više sela je oštećeno, a jedno je potpuno srušeno javljaju iranski mediji.

'Do sada imamo 30 poginulih i 800 ozlijeđenih', kazao je Fereydoun Hassanvand, guverner spomenute provincije.

Dužnosnik ruske tvrtke Atomstrojeksport, koja je gradila nuklearku u Bushehru, izjavio je da se potres osjetio u centrali, ali joj nije poremetio rad i nema nikakvog oštećenja.

'Potres ni na koji način nije utjecao na redovno stanje u reaktoru. Osoblje elektrane nastavilo je raditi u svakodnevnom režimu, a razina zračenja je unutar redovnih razina', izjavio je taj dužnosnik za rusku agenciju RIA.

Iranski seizmološki centar Teheranskog sveučilišta izvijestio je o potresu magnitude 6.3, s epicentrom u Kakiju, 90 kilometara južno od Bushehra, koji se osjetio u Dubaiju, Kataru i Bahreinu. U narednih sat vremena osjetilo se još pet manjih potresa.

10.04.2013. 03:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh