« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
TUŽITELJI ODLUČILI

U ponedjeljak objava optužbe protiv Jacksonovog liječnika

Iz ureda okružnog tužitelja objavljeno je da će optužnica protiv dr. Conrada Murraya biti podnesena 8. veljače

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Michael Jackson

,

optužnica

,

Conrad Murray

Nakon višednevnog nagađanja i konfuzije, tužitelji u Los Angelesu u petak su objavili da će optužbe protiv osobnog liječnika Michaela Jacksona, vezane uz smrt pop zvijezde, objaviti u ponedjeljak.

Objava je uslijedila nakon više izvješća da će tužitelji ovoga tjedna dr. Conrada Murraya optužiti za ubojstvo iz nehata, izvijestio je The Los Angeles Times. U četvrtak je također najavljivano da će se dr. Murray u petak predati policiji na sudu u Los Angelesu, gdje će biti podnesena optužnica.

"Danas ništa neće podneseno u predmetu vezanom uz smrt Michaela Jacksona. Optužnica će biti podnesena u ponedjeljak 8. veljače, na sudu kod zračne luke Los Angeles International", navodi se u priopćenju ureda okružnog tužitelja.

Pregovori između tužitelja i Murrayevih odvjetnika, o predaji optuženog liječnika, prekinuti su u četvrtak, navodi LA Times.

Murray je prošloga tjedna doputovao u Los Angeles iz svog doma u Houstonu, Teksas, u očekivanju optužnice. Unajmljen je kao Jacksonov osobni liječnik prošloga ljeta, dok se pjevač pripremao za seriju povratničkih nastupa u Londonu.

U istrazi je Murray rekao istražiteljima da je Jacksona liječio od nesanice i pokušavao odviknuti od ovisnosti o propofolu, snažnom bolničkom anastetiku koji je primao. Kazao je da je rano ujutro 25. lipnja, nakon bezuspješnih pokušaja da Jacksona uspava sedativima, ordinirao propofol, a kada je pjevač počeo spavati napustio je sobu na dvije minute. Kad se vratio Jackson više nije disao. Murray je pokušao s oživljavanjem, ostao je uz Jacksona dok je došla hitna pomoć i pratio ga u Medicinski centar sveučilišta UCLA, gdje je kasnije toga dana proglašen mrtvim.

Mrtvozornik okruga Los Angeles utvrdio je da je Jacksonova smrt ubojstvo, koje je rezultat kombinacije lijekova, primarno propofola i lorazepama. Jackson je umro od "akutnog trovanja propofolom", a smrti je pridonio i "učinak benzodiazepina", naveo je u nalazima mrtvozornik. Lorazepam i još dva lijeka koje je Murray rekao da je dao Jacksonu, su benzodiazepini. (hina/metro-portal)

06.02.2010. 00:46:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh