« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
BERLINALE

Berlin dobiva Ulicu slavnih

"Ulica slavnih" bit će na Potsdamer Strasse, a svoje zvijezde na njemu prvo će dobiti 40 slavnih osoba s filma i televizije

(Getty Images)
Više o

Berlinale

,

Berlin

,

Marlene Dietrich

,

Potsdamer Strasse

,

Ulica slavnih

Marlene Dietrich bit će prva slavna osoba koja će u četvrtak, prilikom otvaranja Berlinskog filmskog festivala, dobiti svoju zvijezdu na berlinskoj "Ulici slavnih", objavio je jedan od sudionika toga projekta.

Službeno otvorenje "Ulice slavnih" u Berlinu održat će se tek pred kraj ljeta, ali će prvu zvijezdu već u četvrtak otkriti direktor Berlinalea Dieter Kosslick i gradonačelnik Klaus Wowereit, dodaje tvrtka ART+COM.

Marlene Dietrich, glumicu i pjevačicu rođenu u Berlinu, naturaliziranu Amerikanku, izabrao je ocjenjivački sud s pet članova koje su imenovale ugledne ustanove poput Njemačke kinoteke i Filmske akademije.

"Ulica slavnih" bit će na Potsdamer Strasse, gdje je i Muzej filma i televizije, a prvo će na njemu svoje zvijezde dobiti 40 slavnih osoba s filma i televizije, čija imena još nisu objavljena.

Tako se predviđa da će među onima koji će prvi dobiti zvijezdu biti: producent Roland Emmerich, redatelji Fritz Lang, Fatih Akin, Rainer Werner Fassbinder, Michael Haneke, Wim Wenders i Billy Wilder, glumci Klaus Kinski i Arnold Schwarzenegger, glumice Romy Schneider i Hanna Schygulla.

Među njima bi mogao biti i predsjednik ocjenjivačkog suda 60. Berlinalea koji se održava od 11. do 21. veljače, njemački redatelj Werner Herzog. (hina/metro-portal)

06.02.2010. 19:52:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh