« Sport
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

U Pekingu zbog krađa privedeno tisuću osoba

Policija ozbiljno shvaća posao

Peking je pod stalnim pojačanim nadzorom
Peking je pod stalnim pojačanim nadzorom (Getty Images)
Više o

Peking

,

krađe

,

POI

,

uhićenja

,

kineska policija

Visok stupanj osiguranja koji je vladao Pekingom za vrijeme Olimpijskih igara ostaje na snazi i za vrijeme Paraolimpijskih igara, potvrdio je Cao Dongxiang zadužen za sigurnost na olimpijskim borilištima.

Za sigurnost sudionika Igara i gledatelja brine 100.000 osoba koje su raspoređene na 17 borilišta, 29 trening baza, 16 službenih hotela, te na brojne punktove u gradu.

"Nećemo spuštati stupanj osiguranja za vrijeme POI, možemo obećati kako će sigurnost sportaša, gledatelja i drugih gostiju ponovo biti na visokom nivou," istaknuo je Dongxiang.

Zanimljivo, od 1. srpnja do 24. kolovoza pekinška policija je riješila 930 slučajeva uličnog kriminala. Privedeno je više od 1000 osoba, među kojima i 40 stranaca, no predstavnici policije nisu željeli otkriti njihove nacionalnosti. Dio stranaca je protjeran iz zemlje, dok ostali služe zatvorske kazne.

"Tijekom OI smo učinili sjajan posao, a tako će biti i tijekom POI. Peking je siguran grad," naglasio je Dongxiang.

Zadovoljstvo do sada učinjenim na objektima i olimpijskom selu kojima se željelo olakšati paraolimpijcima istaknuo je i predsjednik Paraolimpijskog odbora (IPC) Philip Craven.

"Domaćin je načinio sjajan posao. Načinili su brojne promjene kako bi olakšali život sudionicima igara, no sada moraju educirati publiku i medije kako bi promijenili svoju percepciju prema sportu osoba s invaliditetom," kazao je Craven, dodavši kako ga je posebno oduševilo što Kinezi postavljaju rampe i liftove na Zabranjeni grad i Kineski zid kako bi i paraolimpijci mogli posjetiti ove dvije velike kineske znamenitosti.

"Kinezi imaju poslovicu koja glasi - nisi junak ako se barem jednom ne uspneš na Veliki Zid. Zbog toga žele pružiti priliku svim paraolimpijcima da posjete jedan od najpoznatijih simbola ove zemlje," zaključio je predsjednik IPC-a. (HINA)

03.09.2008. 13:57:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh