« Sport
objavljeno prije 14 godina
PANNONIAN CHALLENGE

U Osijeku održan prvi Zion Bike trening kamp

Četrdesetak mladih vozača sudjelovalo je u prvom u nizu edukativnih događanja koje je pokrenula udruga Pannonian

Zion Bike trening kamp
Zion Bike trening kamp (Pannonian Challenge)
Više o

Osijek

,

krampus

,

arsen

,

David Arquette

,

Deklaracija starosjedioci

,

Johannes Kepler rođendan

U subotu 22. svibnja na prostoru skate parka u Osijeku održao se prvi Zion Bike trening kamp namijenjen mladim vozačima BMX-a.

Na treningu je prisustvovalo 40-ak mladih vozača iz cijele države te njih nekoliko koji su se na ovaj kamp zaputili iz inozemstva, a neki su došli na događaj i u pratnji roditelja.

Ovaj događaj je prvi u nizu edukativnih događanja koje je pokrenula udruga Pannonian i definitivno je Osijek dovela u samo središte regionalnih biciklističkih događanja.

Trening je organiziran kako bi profesionalni vozači obučavali mlade BMX vozače te na njih prenijeli svoje iskustvo dugogodišnjeg treniranja kako bi se stvorila nova generacija kvalitetnih vozača u regiji koja već godinama konkurira najvećim međunarodnim središtima ovoga sporta.

„Sve trikove koje sam naučio, učio sam sam. Sigurno bi mi puno značilo da sam mogao u skate parku u svom gradu dobiti kvalitetan savjet od nekoga. Upravo zato sam uvjeren da će današnji trening kamp i te kako utjecati na napredak mladih vozača", kaže Jurica Barać, profesionalni vozač BMX-a i pripadnik Zion Bike tima.

Na treningu su polaznici upoznati sa svim fazama treninga i to sljedećim redoslijedom: zagrijavanje prije treninga, ponavljanje trikova koje već znaju, učenje novih trikova, ispravljanje pogrešaka u tehnici vožnje, uvježbavanje "contest run-ova", istezanje poslije treninga

Trening kamp je organiziran u suradnji Zion Bike-a s udrugom Pannonian koja je organizator i Pannonian Challenge-a, sport&music festivala koji se održava svake godine u kolovozu, a sponzori cijelog proteklog događaja su: Zion Bike Co., Nokia, Red Bull i ShoeBeDo.

Pannonian Challenge je najraširenije tradicionalno natjecanje u ekstremnim sportovima u regiji. Svake godine okuplja se sve veći broj gledatelja i natjecatelja, iznosi glavnih novčanih nagrada rastu, pojavljuju se sve veće face iz BMX i skate svijeta.

Tijekom devet godina, od toga šest godina pod nazivom Pannonian Challenge, natjecanje je dobilo međunarodni značaj, a tome je pridonjelo sudjelovanje natjecatelja iz država: Slovenija, Mađarska, Austrija, Njemačka, Češka, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna gora, Grčka, a činjenica da imamo natjecatelje i iz daleke Argentine, Pannonianu možemo dodati i interkontinentalni karakter.

24.05.2010. 09:15:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh